Įvairaus amžiaus žiūrovams
SCAN'16: Šeimos šventė
SCAN'16: Ernelláék Farkaséknál (2016)
Žanras: Komedija, drama
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2016-11-03
Trukmė: 1h 21 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Vengrija

2016

Vėlų vakarą Esterą (akt. Orsolya Török-Illyés), jos vyrą Farką (akt. Szabolcs Hajdu) ir sūnų Bruną (akt. Zsigmond Hajdu) užgriūva netikėti svečiai. Esteros sesuo Ernela (akt. Erika Tankó), jos vyras Albertas (akt. Domokos Szabó) ir duktė Laura (akt. Lujza Hajdu) grįžta namo po nesėkmingo bandymo įsikurti Škotijoje. Dvi šeimos kurį laiką apsistoja viename bute. Bendras gyvenimas nė iš tolo neprimena idiliškos vienovės. Gyvi veikėjai ir jų dialogai įsuka kasdienių situacijų kaleidoskopą ir negailestingai brėžia abipusio pakantumo ribas, apnuogina aplinkybių įkaitais tapusių žmonių santykius.

Szabolcsas Hajdu – vengrų kino ir teatro režisierius, studijavęs teatro ir kino meną Budapešte. 2007 m. jo filmas „Balti delnai“ pristatytas Kanų kino festivalio programoje „Dvi režisierių savaitės“ ir pagerbtas specialiu žiuri paminėjimu Karlovi Varų kino festivalio konkursinėje programoje „Rytai Vakarai“. 2016 m. juosta „Šeimos šventė“ šiame festivalyje pelnė „Krištolinio gaublio“ apdovanojimą, o S. Hajdu įvertintas už geriausią vyro vaidmenį. Kino kritikai jo režisūrinį tikslumą ir aktorių vaidybos įtaigumą pelnytai lygina su I. Bergmano ir J. Cassaveteso darbais.

Tag'ai: drama, komedija, kartų santykiai, ryškūs debiutai

Apdovanojimai: filmas laimėjo du apdovanojimus Karlovy Varų kino festivalyje: geriausio aktoriaus ir Krištolinį gaublį (apdovanojimas geriausiam filmui).

Jums taip pat patiks: Savaitė ir viena diena