N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Bleiro ragana
Blair Witch (2016)
Žanras: Siaubo
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-10-14
Trukmė: 1h 29 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Ar dar prisimenate „Bleiro raganos projektą“? Į paslaptinguosius miškus iškeliauja antra ekspedicija...

Prieš 17 metų visą pasaulį pašiurpino paslaptinga ir klaiki istorija. Buitine kamera nufilmuoti epizodai atskleidė tragišką trijų paauglių likimą 1994-aisiais Merilendo valstijos miškuose. Trys kiną studijuojantys jaunuoliai nutarė įsitikinti apylinkėse sklandančios legendos apie klastingą Bleiro raganą tikrumu ir dingo be pėdsakų. Jų nufilmuota medžiaga buvo rasta tik po penkerių metų.

Praėjus beveik dviem dešimtmečiams, vienos iš trijų dingusių studenčių – Heter – brolis Džeimsas su grupele draugų nutaria išsiaiškinti, kas iš tikrųjų nutiko jo seseriai ir jos draugams. Apsiginklavę kameromis ir dviejų vietinių vedlių pagalba, jaunuolių grupelė patraukia į tuos pačius miškus. Iš pradžių ekspedicija nežada nieko paslaptingo, juo labiau – pavojingo. Tačiau užslinkus nakčiai smalsiuosius jaunuolius aplanko mistinė, paslaptinga ir pavojinga jėga. Lėtai slenkant nakties valandoms, Džeimsas ir jo draugai supranta, kad legenda nėra iš piršto laužta. Bleiro ragana tikra ir jų visų gyvybėms iškilo mirtinas pavojus.

Žymiojo 1999 m. filmo „Projektas „Bleiro ragana“ tęsinys buvo filmuojamas didžiausioje paslaptyje – net ir patys aktoriai galvojo, kad dalyvauja juostos „Miškai“ filmavime. Tik keli filmą kūrusios studijos „Lionsgate“ vadovai žinojo tiesą. Slaptumas visiškai suprantamas: 1999 m. sukurta juosta tapo visų laikų pelningiausiu kino projektu: sukurtas vos už 60 tūkst. dolerių, viso pasaulio kino teatruose filmas uždirbo šiek tiek mažiau nei ketvirtį milijardo.

Žymiosios siaubo juostos, kuri pradėjo „rastos filmuotos medžiagos“ kino juostų bumą, tęsinys „Bleiro ragana“ Lietuvos kino žiūrovus šiurpins nuo spalio 14 d.

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Adam Wingard

Vaidina: Corbin Reid, Wes Robinson, Valorie Curry