N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'16: Romeo ir Džiuljeta
Opera'16: Romeo et Juliette (2016)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2017-01-21
Trukmė: 3h 04 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Romeo ir Džiuljeta (Roméo et Juliette) – Šarlis Guno (Charles Gounod)

XVIII a. Veronoje dominuoja dvi galingos, nuo seno nesutariančios giminės: Kapulečių ir Montekių. Į vieną Kapulečių puotą incognito prasmunka trys pašėlę Montekių giminės jaunuoliai, vedami Romeo. Pamatęs nuostabaus grožio Džiuljetą Kapuleti, Romeo iš karto ją įsimyli. Įžūlus vaikinas prisistato gražuolei, o ši, nors ką tik tarnaitę tikino, kad net nesiruošia tekėti, atsako jam tuo pačiu. Įsiliepsnojusią jaunuolių meilę pertraukia Džiuljetos pusbrolis Tebaldas ir Romeo tenka sprukti. Tą patį vakarą jaunuoliai susitinka tamsos prieglobstyje ir, prisiekę amžiną meilę, sutaria susituokti. Kunigas, puikiai žinodamas jų tapatybes, vis tik nusprendžia atlikti savo pareigas, tikėdamasis, kad ši santuoka pagaliau užbaigs ilgametę Kapulečių ir Montekių nesantaiką.

Apkvaitęs nuo būsimos laimės, Romeo sugrįžta namo, kur pamato savo draugą Merkucijų, besikivirčijantį su Džiuljetos pusbroliu. Romeo bando užbaigti ginčą, tačiau įsiaudrinęs Tebaldas peštynių įkarštyje nužudo Merkucijų. Įsiutęs Romeo nuduria Džiuljetos pusbrolį. Abiems giminėms reikalaujant keršto ir tiesos, Veronos kunigaikštis nusprendžia ištremti Romeo iš miesto. Prieš iškeliaudamas tremtin, Romeo su Džiuljeta nuskuba pas kunigą, kuris juos sutuokia. Džiuljeta nesiryžta apie tai prisipažinti savo artimiesiems, o netrukus išgirsta, kad yra pažadėta kitam. Nežinodama, kaip išsisukti iš situacijos, mergina viską papasakoja ją sutuokusiam kunigui, kuris Džiuljetai duoda specialaus gėrimo, sulėtinančio širdies dūžius tiek, kad žmogus atrodo miręs.

Džiuljetą apraudoję namiškiai ją paguldo giminės kriptoje, į kurią atskuba ir apie nelaimę išgirdęs Romeo. Nežinodamas, kad jo mylimoji yra ne mirusi, o tik veikiama stiprių vaistų, Romeo išgeria nuodų ir suklumpa prie Džiuljetos kapo. Tuo metu mergina atsigauna, deja, per vėlai. Įsimylėjėliai dar kartą išpažįsta vienas kitam savo meilę ir, Romeo jėgoms sparčiai senkant, Džiuljeta griebia jo durklą ir nusižudo.

Dirigentas: Gianandrea Noseda; Atlikėjai: Diana Damrau, Vittorio Grigolo, Elliot‘as Madore, Virginie Verrez, Michailas Petrenko.