N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Stebuklas virš Hadsono
Sully (2016)
Žanras: Drama, trileris, biografinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-09-09
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

2009 m. sausio 15 dieną kapitono Chesley‘io Sullenberger‘io pilotuojamas lėktuvas iš Niujorko „LaGuardia“ oro uosto pakilo eiliniam skrydžiui į Šiaurės Karolinos valstiją. Lainerio „Airbus A320“ salone buvo 155 keleiviai ir įgulos nariai. Netrukus po pakilimo kapitonas oro uosto dispečeriams raportavo, kad lėktuvas susidūrė su laukinių žąsų pulku. Po susidūrimo sugedo du lėktuvo varikliai, vienas iš jų užsidegė. Su oro uosto dispečeriais ir specialiosiomis tarnybomis aptaręs galimus avarinio nusileidimo būdus, kapitonas nusprendė, kad saugiausia bus leistis ant vandens. Išlaikęs šaltą protą ir panaudojęs visas žinias bei įgytą patirtį, maždaug pusę ketvirtos popiet lakūnas nutūpė lainerį ant Hadsono upės paviršiaus. Palaukęs, kol bus evakuoti visi keleiviai ir įgulos nariai, 58-erių metų kapitonas iš vandens semiamos pilotų kabinos pasiėmė skrydžio žurnalą ir paskutinis paliko lėktuvą. Nenukentėjo nė vienas žmogus. Šis patyrusio lakūno žygdarbis apskriejo visą pasaulį, o Jungtinėse Valstijose pilotas imtas vadinti didvyriu.

Naujame kino legendos Clint‘o Eastwood‘o režisuotame filme pasakojami ne tik lemtingosios dienos įvykiai, bet ir vėliau sekusi istorija. Kuomet, nepaisant atlikto žygdarbio, avarijos tyrimo metu buvo iškilusi grėsmė kapitono sprendimams, karjerai ir reputacijai.

Režisierius: Clint Eastwood („Amerikiečių snaiperis”, „Mergina verta milijono”)

Vaidina: Tom Hanks („Šnipų tiltas”, „Forestas Gampas”, „Holograma karaliui”), Aaron Eckhart („Olimpo apgultis”, „Tamsos Riteris”), Laura Linney („Laukiniai”).