Įvairaus amžiaus žiūrovams
Žuvytė Dorė (dubliuotas)
Finding Dory (dubbed) (2016)
Žanras: Animacija, nuotykių, animacinė nuotykių komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2016-08-19
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Šįkart dėmesio centre atsidurs užuomarša Dorė, kuriai žuviukas Nemo ir jo tėtis Merlinas padės prisiminti praeitį. Kas gi yra Dori tėvai? Kada ir kur ji išmoko banginių kalbos? Klausimų tiek daug, o atsakymai kažkur toli toli...

Prabėgus keliems mėnesiams po žuviuko Nemo nuotykių, jo draugę Dorę staiga pradeda lankyti vaikystės prisiminimų nuotrupos. Užuomarša Dorė staiga prisimena, kad kadaise ji yra buvusi Monterėjuje, Kalifornijoje. Lydima geriausių savo draugų Nemo ir Merlino ji leisis į ilgą kelionę link Monterėjaus jūrų instituto, kuriame jie sutiks naujus draugus, tapsiančius gidais po Dori prisiminimų pasaulį.

Tai bus nepamirštamas nuotykis, kurio Dorė tikriausiai vėliau nė neprisimins...

Naująją vandenyno istorijos dalį režisavo Andriew Stantonas, sukūręs ir filmus „Žuviukas Nemo“, „WALL-E. Šiukšlių princo istorija“ ir „Iš vabalų gyvenimo“. Jo porininku tapo Angusas MacLane, kuriam tai bus pirmasis režisūrinis darbas, bet ne debiutas animacijoje. A. MacLane yra patyręs animatorius, savo rankas pridėjęs ne tik prie jau minėtų A. Stantono filmų, bet ir tokių animacinių šedevrų, kaip „Žaislų istorija“, „La troškinys“, „Aukštyn“ ir kitų.

Dėmesio: filmas rodomas su lietuvišku dubliažu.