Įvairaus amžiaus žiūrovams
Sodo grožis modernistinėje tapyboje: nuo Monė iki Matiso
Sodo grožis modernistinėje tapyboje: nuo Monė iki Matiso (2016)
Žanras: Dokumentika
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2016-05-29
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



DĖMĖSIO! FILMAS BUS ANGLŲ KALBA SU ANGLIŠKAIS SUBTITRAIS:

Gegužės 29 dieną „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje („Vingis“), Kaune ir Klaipėdoje.

Prancūzų impresionistas Klodas Monė (1840-1926) buvo prisiekęs sodininkas ir, ko gero, garsiausias pasaulyje tapytojas sodų tematika. Tačiau jis nebuvo vienintelis. Vinsentas van Gogas, Pjeras Bonaras, Kamilis Pisaro ir Anri Matisas – tik keletas dailės genijų, įkvėpimo ieškojusių sodų gamtos grožyje. Netradicinė paroda iš Karališkosios Londono menų galerijos bei Klivlando meno muziejaus fondų pasakoja apie tai, kaip, atrodytų, tarpusavyje nederantys romantiškas sodų grožis ir modernistinė tapyba leido dailės genijams atskleisti ir įgyvendinti naujas, kartais netgi radikalias idėjas.

*************************

„Forum Cinemas“ kino teatrų lankytojai jau seniai mėgaujasi ne tik kinu. Meno mylėtojų širdyse vietą išsikovojo opera, baletas, roko koncertai ir kiti išskirtiniai renginiai, rodomi didžiuosiuose „Forum Cinemas“ ekranuose. Atėjo eilė dar vienai abejingų nepaliekančiai meno šakai: dailei.

Balandžio ir gegužės mėnesiais „Forum Cinemas“ Vilniuje („Vingis“), Kaune ir Klaipėdoje kviečia į išskirtinius seansus: pasaulinių dailės šedevrų parodas kino ekrane. Balandžio 24 dieną žiūrovams bus parodytas filmas apie prancūzų impresionizmo genijų Augustą Renuarą. Pagrindinis impresionizmo kūrėjas, vėliau nusisukęs nuo šio stiliaus ir pasukęs kardinaliai priešinga meninės raiškos kryptimi iki šiol kelia audringas meno gerbėjų diskusijas. Filmo „Renuaras: garbintas ir nekęstas“ istorija iliustruojama jo darbais iš JAV Filadelfijos mieste įsikūrusios organizacijos „Barnes Foundation“ fondų, kuriuose sukaupta gausiausia pasaulyje Renuaro darbų kolekcija.

Gegužės 8 dieną – pasakojimas apie ispanų romantiko Fransisko de Gojos kūrybą filme „Goja: kūno ir kraujo vizijos“. Vienas garsiausių Ispanijos dailininkų ir modernaus meno tėvas po savęs paliko itin gausų darbų katalogą, kuriame – tiek buitinio gyvenimo atspindžiai, tiek Ispanijos istorija, perteikta tiek per portretus, tiek per alegorines ir kartais makabriškas vaizduotės vizijas. Iliustruojant darbais iš Nacionalinės Londono galerijos fondų, filmas „Goja: kūno ir kraujo vizijos“ pasakoja nuostabią vieno iškiliausių XIX a. pradžios pasaulio dailininkų gyvenimo istoriją.

Specialų trijų renginių ciklą „Forum Cinemas“ užbaigs gegužės 29 dieną pasakojimu apie gamtos grožį dailėje. Filmas „Sodo grožis modernistinėje tapyboje: nuo Monė iki Matiso“ pasakos istoriją apie tai, kaip gamtos grožis įkvėpė ir dovanojo meninės raiškos idėjas patiems įvairiausiems dalininkams. Žiūrovai galės gėrėtis Klodo Monė, Kamilio Pisaro, Pjero Bonaro, Anri Matiso, Vinsento van Gogo ir kitų dailininkų darbais iš Karališkosios Londono menų galerijos bei Klivlando meno muziejaus.

Nepraleiskite unikalios progos virtualiai apsilankyti didžiausiose pasaulio parodų salėse ir išgirsti kvapą gniaužiančius pasakojimus apie dailės genijų gyvenimą ir kūrybą. Balandžio 24 bei gegužės 8 ir 29 dienomis Vilniaus kino teatre „Vingis“, o taip pat „Forum Cinemas“ kino teatruose Kaune ir Klaipėdoje – išskirtiniai renginiai visiems, neabejingiems dailės magijai.