N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP16: Vyrai ir viščiukai
KP16: Mænd & høns / Men & Chicken (2015)
Žanras: Komedija
Sukurta: Danija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2016-03-31
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

21-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016

PROGRAMA: KOMEDIJOS / COMEDIES

Režisierius (-iai) / Director(s): Anders Thomas Jensen

Kalba / Language: danų / Danish

Subtitrai / Subtitles: lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Scenarijaus autorius (-iai) / Screenwriter(s): Anders Thomas Jensen

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, David Dencik, Søren Malling, Nicolas Bro

Operatorius (-iai) / Cinematographer(s): Sebastian Blenkov

Montažas / Editor(s): Anders Villadsen

Kompozitorius (-iai) / Music: Frans Bak, Jeppe Kaas

Prodiuseris (-iai) / Producer(s): Kim Magnusson, Tivi Magnusson

Pardavimo agentas / International Sales Agent: Level K

Kopijos tiekėjas / Print Source: Level K

Aprašymas

357,9 tūkst. žiūrovų Danijos kino teatruose sulaukusioje juodojoje komedijoje nepanašūs vienas į kitą broliai Elijas (neatpažįstamai pasikeitęs stereotipus laužantis Madsas Mikkelsenas) ir Gabrielis (Davidas Dencikas) žiūri vienintelį mirusio tėvo palikimą – vaizdajuostę su paslapčia nufilmuota išpažintimi. Senolis atskleidžia nemalonią tiesą: jiedu gimė kitoje šeimoje (galbūt net turi skirtingus tėvus) ir buvo įvaikinti. Išgirsta naujiena dar labiau supriešina retai bendraujančius „brolius“, bet paskatina nuplaukti į gimtą Orko salą. Jie tikisi pasikalbėti su biologiniais tėvais, kurie galbūt dar gyvena apleistame salos dvare. Beprotiškos akistatos su mįslingai tylinčiais gyventojais, įvairiausiais paukščiais, gyvūnais ir dar trimis nepažįstamais ištvirkėliais broliais (juos vaidina „Adomo obuolių“ aktoriai Nikolajus Lie Kaasas ir Nicolas Bro) pateikia svečiams žiaurią ir pribloškiančią staigmeną. Elijas ir Gabrielis išsiaiškina šokiruojančių faktų apie savo gimimo aplinkybes ir tikrąją šeimą.

„Beprotiškos, labai juodos komedijos, mokslinės fantastikos, siaubo trilerio, provokuojančios satyros ir šokiruojančios dramos mišinys apie vištas, žąsis, kalakutus, paršus, mušeikas brolius, tenisą, narvą, orgijas, skaudžias egzekucijas, DNR formules ir pačią keisčiausią pasaulyje šeimą neabejotinai patikrins jūsų gebėjimą juoktis.“ (E. Pukšta)

Režisierius

Anders Thomas Jensen (gim. 1972 m. Frederiksverke, Danijoje).

Filmografija: „Ernstas ir šviesa“ (1996, trumpametražis), „Dirigentas Volfgangas“ (1997, trumpametražis), „Rinkimų naktis“ (1999, trumpametražis), „Mirksinčios šviesos“ (2000), „Žalieji skerdikai“ (2003), „Adomo obuoliai“ (2005, „Kino pavasaris“), „Vyrai ir viščiukai“ (2015, „Kino pavasaris“).