N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP16: Močiutė
KP16: Grandma (2015)
Žanras: Komedija
Sukurta: Jungtinės Valstijos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2016-03-31
Trukmė: 1h 22 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

21-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016

PROGRAMA: KOMEDIJOS / COMEDIES

Režisierius (-iai) / Director(s): Paul Weitz

Kalba / Language: anglų / English

Subtitrai / Subtitles: lietuvių / Lithuanian

Scenarijaus autorius (-iai) / Screenwriter(s): Paul Weitz

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer, Laverne Cox, Sam Elliott, Elizabeth Peña

Operatorius (-iai) / Cinematographer(s): Tobias Datum

Montažas / Editor(s): Jonathan Corn

Kompozitorius (-iai) / Music: Joel P. West

Prodiuseris (-iai) / Producer(s): Andrew Miano, Paul Weitz, Paris Kassidokostas-Latsis, Terry Dougas

Pardavimo agentas / International Sales Agent: Sony Pictures Classics

Platintojas / Distributor: Acme Film

Kopijos tiekėjas / Print Source: Acme Film

Aprašymas

Labas rytas! Netikėtai į duris pasibeldusi anūkė prisipažįsta močiutei esanti nėščia. 18-metė Seidžė jau susitarė su gydytoja dėl vizito 17.45 val., bet iki tol jai reikia gauti 630 dolerių susimokėti už delikačią paslaugą. Bohemiško būdo poetė Elė („Auksiniam gaubliui“ nominuota Lily Tomlin) išmano, kaip elgtis susiklosčius net ir pačiai paradoksaliausiai padėčiai. Dabar, susimokėjusi skolas, o iš kreditinių kortelių pasigaminusi kiemo papuošalą, ji turi tik keliasdešimt dolerių, tačiau geriau už bet ką supranta vaikaitės bėdą ir sutinka pagelbėti. Ekscentriškoji vienišė paleidžia vintažinio „Dodge“ variklį ir kartu su Seidže išvažiuoja lankyti draugių, kolegių, skolininkių, buvusių meilių, kad surankiotų trūkstamus pinigus. Per vieną dieną įvairiausios nenuspėjamos aplinkybės iškels iš Elės atminties užgniaužtas paslaptis, praeities nuodėmes ir skausmingas netektis.

„Į aukščiausią karjeros piką grįžusi Holivudo veteranė Lily Tomlin yra vienos dienos kelio filmo ašis. Ji virtuoziškai vaidina gyvenimo mėtytą ir vėtytą moteriškę, kuri nebijo tiesiai šviesiai pasakyti, ką galvoja. Įtikinamai improvizuotas, kandžių replikų ir anekdotinių pokštų prisodrintas legendinės aktorės pasirodymas pradžiugins išrankiausius žiūrovus.“ (E. Pukšta)

Režisierius

Paul Weitz (gim. 1965 m. Niujorke, Jungtinėse Valstijose).

Filmografija: „Amerikietiškas pyragas“ (1999), „Atgal į Žemę“ (2001), „Gyvenimas pagal Jį“ (2002), „Gera kompanija“ (2004), „Amerikietiška svajonė“ (2006), „Išsigimėlių cirkas: Vampyro asistentas“ (2009), „Paskutinis tėvų išbandymas: mažieji Fokeriai“ (2010), „Būnant Flynu“ (2012), „Bilietas dviem“ (2013), „Močiutė“ (2015, „Kino pavasaris“).