N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP16: Aš esu Malala
KP16: He Named Me Malala (2015)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2016-03-31
Trukmė: 1h 27 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

21-asis Tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS 2016

PROGRAMA: DOKUMENTIKA / DOCUMENTARIES

Režisierius (-iai) / Director(s): Davis Guggenheim

Kalba / Language: anglų / English

Subtitrai / Subtitles: lietuvių / Lithuanian

Scenarijaus autorius (-iai) / Screenwriter(s): Davis Guggenheim

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Malala Yousafzai, Ziauddin Yousafzai, Toor Pekai Yousafzai, Khushal Yousafzai, Atal Yousafzai

Operatorius (-iai) / Cinematographer(s): Erich Roland

Montažas / Editor(s): Greg Finton, Brad Fuller, Brian Johnson

Kompozitorius (-iai) / Music: Thomas Newman

Prodiuseris (-iai) / Producer(s): Davis Guggenheim, Laurie MacDonald, Walter F. Parkes

Pardavimo agentas / International Sales Agent: Fox Searchlight

Platintojas / Distributor: Theatrical Film Distribution

Kopijos tiekėjas / Print Source: Theatrical Film Distribution

Aprašymas

Jauniausia Nobelio taikos premijos laureatė Malala Yousafzai (premijos įteikimo metu jai sukako septyniolika) yra viena garsiausių ir įtakingiausių paauglių, kurios nuomonės klausia net žinomiausi pasaulio lyderiai. Pasaulinės žiniasklaidos dėmesį ji patraukė būdama vienuolikos, kai išdrįso anonimiškai urdu kalba rašyti į BBC blogą apie gyvenimą Pakistane, įsigalėjus Talibano režimui. Susigalvojusi Gulos Makai slapyvardį, ji viešai prabilo apie šeimos kovą už mergaičių išsilavinimą savo bendruomenėje. Talibano kovotojams toks aktyvumas nepatiko. Jie paskelbė Malalai mirties nuosprendį. 2012 metų spalį Talibano teroristai pasikėsino į afganų poetės ir karžygės vardą paveldėjusią Malalą. Grįžtančiai autobusu iš mokyklos mergaitei buvo tyčia šauta į galvą. Sunkiai sužeistos Malalos gyvybę tik per stebuklą išgelbėjo Jungtinės Karalystės medikai. Ji pagijo, atsistojo ant kojų, išmoko anglų kalbą ir dar aršiau tęsia kovą už mergaičių teises.

„Inspiruojantį dokumentinį filmą privaloma tvarka rekomenduoju pamatyti visiems Lietuvos paaugliams, kurie nuolat nežino, ką veikti po pamokų, ir užsisėdi prie kompiuterinių žaidimų. Malalos atsidavimas tikslui, pasiekti rezultatai ir išsikovotas pripažinimas galėtų bent jau įkvėpti geriems darbams. Po seanso vertėtų papildomai perskaityti lietuvių kalba jau išleistą Christinos Lamb knygą „Aš esu Malala“. (E. Pukšta)

Režisierius

Davis Guggenheim (gim. 1963 m. Sent Luise, Misūryje, Jungtinėse Valstijose).

Filmografija: „Niujorko policija“ (1995–1996, TV serialas), „24 valandos“ (2002, TV serialas), „Dedvudas“ (2004, TV serialas), „Nepatogi tiesa“ (2006, dok. f., „Kino pavasaris"), „Gali nuskambėti garsiai“ (2008, dok. f.), „Supermeno belaukiant“ (2010, dok. f.), „U2: Iš dandaus žemyn“ (2011, dok. f.), „Aš esu Malala“ (2015, dok. f., „Kino pavasaris“).