N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Makbetas
Macbeth (2015)
Žanras: Drama, trileris
Sukurta: Didžioji Britanija, Prancūzija, JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-12-11
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Škotijos kunigaikščio Makbeto (akt. Michael Fassbender) gyvenimą aukštyn kojomis apverčia raganų išpranašautas pažadas – vieną dieną jis taps Škotijos karaliumi. Užvaldytas šios minties Makbetas kone praranda protą – dėl sosto jis pasiryžęs viskam. Šiuos vyro planus entuziastingai palaiko ir jo žmona gražuolė Ledi Makbet (akt. Marion Cotillard), kurstanti sutuoktinį tapti nuožmiausiu visų laikų Škotijos valdovu.

Garbėtroška Makbetas neilgai trukus tampa tikru tironu – dėl valdžios jis nužudo teisėtą Škotijos karalių Dankaną (akt. David Thewlis), tačiau tik žengęs ši žingsnį jis suvokia padaręs didžiausią klaidą savo gyvenime. Jo laimę pradeda temdyti nepakeliamas kaltės jausmas ir paranoja, kad už visą blogį jam teks atsakyti dvigubai...

Ekranizuoti jau kelis šimtmečius skaičiuojančią istoriją ryžosi australų kino režisierius Justinas Kurzelis (Lietuvoje žiūrovai turėjo galimybę pamatyti jo filmą „Sniego miestas“). Jaudinantis kūrinys kino festivaliuose buvo sutiktas ovacijomis, ir Kanų kino festivalyje nominuotas „Auksinei palmės šakelei“.

Pagrindinius vaidmenis filme atlieka žavioji „Oskaro“ laureatė Marion Cotillard, kuriai buvo patikėtas Ledi Makbet vaidmuo, ir „Oskarui“ nominuotas aktorius Michaelis Fassbenderis, įkūnijantis patį Makbetą.

Režisierius: Justin Kurzel („Sniego miestas“)

Vaidina: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Paddy Considine, Sean Harris, Jack Reynor, Elizabeth Debicki