N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
IN LATINO trumpametražiai filmai: Festivalių nugalėtojai
IN LATINO trumpametražiai filmai: Festivalių nugalėtojai (2014)
Žanras: (none)
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2015-10-01
Trukmė: 1h 13 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

ATIDARYMAS

Turbūt geriausi pastarųjų metų trumpametražiai filmai iš Kolumbijos, Argentinos, Brazilijos ir Čilės. Pagrindiniai apdovanojimai 2014 m. Kanų kino festivalyje. Peizažų, temų, personažų, kino formų įvairovė nepaliks abejingų.

„Leidi“ / Rež. Simón Mesa Soto / 2014 / Kolumbija, Didžioji Britanija

Aprašymas

2014 m. Kanų festivalio „Auksine palmės šakele“ apdovanotas trumpametražis filmas dokumentinio kino manieromis fiksuoja neprofesionalių aktorių autentiškai suvaidintą Kolumbijos miesto Medelino kasdienybę. Jauna mergina Leidi gyvena kartu su savo mama ir neseniai gimusia dukrele, kurios tėvas Aleksis kratosi atsakomybės, sąmoningai nesirodo namuose ir mėgaujasi jaunyste be įsipareigojimų. Šiandien Leidi nuprausia kūdikį ir susiruošia pirkti bananų. Pažįstamas vaikinas pakužda pastebėjęs Aleksį su kita mergina. Užsispyrusi Leidi būtinai nori susirasti savo dukrelės tėvą.

„Meškio istorija“ („Bear Story“) / rež. Gabriel Osorio / 2014 / Čilė

Aprašymas

Pavargęs nuo pasaulio meškis pasakoja savo gyvenimo istoriją per magišką marionečių teatro prizmę. Kaip teigia režisierius G. Osorio, filmą įkvėpė nuo A. Pinočeto diktatūros nukentėjusio, 8 dešimtmetyje atskirto nuo šeimos ir dešimtmečiui iš gimtosios Čilės į Didžiąją Britaniją ištremto jo senelio istorija.



„Beširdė“ („Sem coracao“) / rež. Nara Normande ir Tiao / 2014 / Brazilija

Aprašymas

Leo vyksta atostogauti pas savop pusbrolį gyvenantį žvejų kaimelyje. Čia jis sutinką merginą, kurią aplinkiniai vadina Beširdės vardu. 2014 m. Kanų festivalio paralelinės programos „Dvi režisierių savaitės“ geriausias trumpametražis filmas.

„Debesyse“ („En las nubes“) / rež. Marcelo Mitnik / 2014 / Argentina



Aprašymas

Oliveris - amerikietis, gyvenantis Argentinoje, nepaisydamas draugo įspėjimų, kad Lotynų amerikiečiai nemėgsta išpūstų romantiškų ceremonijų, rengiasi pirštis mylimajai. Tuo pačiu metu, Mariela nekantriai laukia lemtingo savo vaikino žingsnio ir puošiasi išsvajotai progai.