N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Cobain: Montage Of Heck
Cobain: Montage Of Heck (2015)
Žanras: Dokumentika, koncertas
Sukurta: JAV
Platintojas: StoryHill Oy
Kino teatruose nuo: 2015-04-26
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



1994 m. balandžio 5-oji visiems laikams įsirėžė ne tik į „grunge“ stiliaus, bet į visų muzikos mylėtojų širdis. Tą dieną šį pasaulį savo noru paliko viena ryškiausių visų laikų muzikos asmenybių: grupės NIRVANA lyderis Kurtas Cobainas. Jam buvo 27-eri.

Vienintelis ir išskirtinis dokumentinio filmo – koncerto kino seansas - balandžio 26 dieną 19 valandą visuose kino centruose „Forum Cinemas“ - „Cobain: Montage of Heck“.

Nuo K. Cobaino mirties prieš 21 metus apie jo gyvenimą ir kūrybą sukurtas ne vienas filmas, tačiau ši juosta pasižymi tuo, kad yra pirmoji, kurios kūrėjai gavo muzikanto šeimos „palaiminimą“ ir leidimą naudotis iki šiol niekur neskelbtais foto bei vaizdo archyvais. Prie filmo sukūrimo idėjos prisidėjo K. Cobaino našlė Courtney Love, o viena juostos prodiuserių yra Frances Bean Cobain – 1992-aisiais gimusi vienturtė NIRVANA lyderio duktė.

Filmo režisierius Brett‘as Morgen‘as rodo iki šiol nematytus kadrus iš vos pradėjusio vaikščioti ar paėmusio į rankas pirmąją gitarą mažojo Kurto kasdienybės; pasitelkęs animaciją papasakoja svarbius jo paauglystės ir jaunystės įvykius; unikalių kadrų pagalba praskleidžia intymaus, jau savo šeimą sukūrusio muzikanto gyvenimo uždangą. Mintimis apie Kurtą dalijasi jo artimiausi žmonės ir draugai. Filme gausu ir roko istoriją pakeitusios NIRVANA muzikos – tiek puikiai žinomos dainų, tiek iki šiol dar negirdėtų kūrinių, repeticijų bei koncertų įrašų.

Nesugebėjęs nurimti, visuomet šokiravęs, nesitaikęs su verslo taisyklėmis ir likęs ištikimas savo pašaukimui, tačiau desperatiškai ieškojęs ramybės ir paniškai bijojęs vienatvės žmogus – toks Kurtas Cobainas atsiskleidžia šioje juostoje. „Cobain: Montage of Heck“ – tai novatoriškas, kvapą gniaužiantis ir jaudinantis pasakojimas apie roko ikoną, visiems laikams pakeitusią muzikos istoriją.

Išskirtinė dovana visiems K. Cobaino ir grupės NIRVANA gerbėjams bei gero dokumentinio kino mėgėjams. Išskirtiniai filmo „Cobain: Montage of Heck“ seansai – „Forum Cinemas“ kino teatruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje balandžio 26 dieną 19 val.

Bilieto kaina – 10 Eur / 34,528 Lt

Bilietai jau parduodami.

Filmas bus rodomas originalo kalba (anglų) be lietuviškų titrų.