Įvairaus amžiaus žiūrovams
Aviukas Šonas. Filmas
Shaun The Sheep Movie (2015)
Žanras: Komedija, animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: Didžioji Britanija, Prancūzija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2015-02-13
Trukmė: 1h 25 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



Aviuką Šoną puikiai pažįsta ir myli viso pasaulio vaikai. Animacinis serialas apie niekaip nenurimstančio ir nuolat į keblias situacijas patenkančio išdaigininko Šono nuotykius buvo pradėtas rodyti 2007-ųjų pavasarį Didžiojoje Britanijoje, o dabar serialą gali stebėti net 180-ies šalių televizijų žiūrovai, tarp jų – ir Lietuvos.

Kaip žinia, aviukas Šonas turi neprilygstamą talentą savo nekaltomis išdaigomis nuolat privirti pakankamai daug košės, kurią tenka srėbti tiek jam pačiam, tiek visiems aviuko draugams. Filmo istorija prasideda lygiai taip pat. Aviukas Šonas nusprendžia šiek tiek pasilinksminti, tačiau netikėtai įvykiai pakrypsta kiek netikėta linkme. Šono išdaiga priverčia Fermerį išvykti iš gimtosios sodybos į tolimą ir nepažįstamą Didelį Miestą. Supratęs, kad ir vėl privirė košės, aviukas Šonas mobilizuoja fermos gyventojus ir visi kartu iškeliauja gelbėti mylimo šeimininko.

Tačiau ar pavyks aviukui ir jo draugams, didžiąją gyvenimo dalį praleidusiems jaukioje ir paprastoje kaimo sodyboje, nepasiklysti Dideliame Mieste? Ar jie sugebės išvengti kiekviename žingsnyje tykančių netikėtumų, naujovių bei nematytų ir gąsdinančių dalykų? Ar jiems pasiseks apsimesti paprastais gyvūnais daugybės žmonių apsuptyje? Galų gale – ar aviukas Šonas ir jo draugai suspės surasti Fermerį, kol jis nepradingo galutinai?

Kvapą gniaužiantys aviuko Šono ir jo draugų nuotykiai Lietuvos kino teatruose – nuo vasario 13 dienos.

Režisierius: Mark Burton, Richard Starzack

Scenarijus: Mark Burton, Richard Starzack