N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Amerikietiškas apiplėšimas
American Heist (2014)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: Kanada, Liuksemburgas
Platintojas: Top Film Baltic
Kino teatruose nuo: 2015-01-16
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Dešimt metų cypėje atsėdėjęs Frenkis (neatpažįstamas A. Brody), vos atsidūręs laisvėje, drauge su sėbrais (irgi buvusiais nusikaltėliais) patraukia tiesiai į striptizo klubą, kuriame puikiai atsipalaiduoja (moterys, alkoholis ir dar šis bei tas). Tada jis aplanko savo jaunesnįjį brolį Džeimsą (H. Christensenas), kuris visai nesidžiaugia susitikimu. Ir suprantama, kodėl: dėl daugybės kvailų ir pavojingų Frenkio veiksmų (tarp jų – policininko nužudymas) jaunėlis trumpam irgi buvo pakliuvęs už grotų.

Dabar Džeimsas daugmaž susitvarkė gyvenimą: jis dirba automobilių remonto dirbtuvėje, bet svajoja apie nuosavą autoservisą. Be to, įsižiebia romantiškų santykių viltis su Emile (žavioji J. Brewster), kuriai Džeimsas prieš keletą metų buvo itin neabejingas.

Nesunku nuspėti, jog patologiškai neatsakingas ir vėjavaikiškas Frenkis kaipmat apverčia brolio gyvenimą aukštyn kojomis: praėjus vos parai po vyresnėlio išėjimo iš kalėjimo, Džeimsas tampa pagalbininku įvykdant žmogžudystę. Panaudoję šį faktą kaip šantažo priemonę, ne itin malonūs Frenkio draugeliai įtraukia jaunėlį į seniai rezgamą banko apiplėšimą. Mat jiems reikalingi Džeimso įgūdžiai: vaikinas geba ne tik remontuoti ar nuvarinėti automobilius, bet ir puikiai išmano sprogmenų paslaptis. Ar pavyks įgyvendinti bemaž tobulą planą ir kiek kainuoja ramus gyvenimas?

Tai pirmasis armėnų kilmės režisieriaus S. Andreasyano, laikomo vienu sėkmingiausių Rusijos komercinio kino kūrėjų, darbas Holivude. Galbūt jis nebus toks sėkmingas kaip tikėtasi, tačiau vis tiek yra unikalus ir pakankamai stilingas.

Ypač ryškių spalvų filmui suteikia reperio Akono dainos (beje, jis pats vaidina vieną iš gaujos narių) ir pribloškiantis operatoriaus darbas. Filmas tikrai patiks visiems tokio žanro gerbėjams.

Režisierius: Sarik Andreasyan („Ką išdarinėja vyrai!“)

Vaidina: Hayden Christensen („Šoklys“, „Žvaigždžių karai: Epizodas III – Sitų kerštas“), Adrien Brody („Pianistas“, „King Kongas“), Jordana Brewster („Greiti ir įsiutę“), Akon, Tory Kittles, Luis Da Silva Jr., Lance E. Nichols ir kt.