N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Paliktieji
Left Behind (2014)
Žanras: Veiksmo, trileris, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Top Film Baltic
Kino teatruose nuo: 2014-10-17
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Kai pasaulis pasineria į sumaištį, smurtą ir siaubą, o milijonai žmonių staiga dingsta be jokių pėdsakų, likusiųjų būrelis privalo išsiaiškinti, kas gi dedasi iš tikrųjų.

Kodėl visoje žemėje tiesiog išnyko daugybė gyventojų, tarp jų ir visi vaikai? Kodėl liko jų drabužiai ir asmeniniai daiktai? Kodėl aplink plinta visuotinis chaosas, o likę žmonės praranda žmogiškumą? Baisiausia, kad gelbėjimo tarnybos yra visiškai bejėgės prieš kilusias riaušes ir plėšimus. Artėjančios globalinės katastrofos nuojauta ir suvokimas, kad niekas niekuo negali padėti.

Avialainerio pilotui Rėjui Stilui (charizmatiškasis N. Cage’as) tenka tikrai nelengva užduotis – nuraminti panikuojančius keleivius, kurie savo akimis regėjo išnykstančius artimus žmones, ir saugiai nutupdyti sugedusį lėktuvą. Juk artimiausi oro uostai skendi gaisruose ir nuolaužose, o dispečeriai nereaguoja į pagalbos šauksmą. Žinoma, dar Rėjus norėtų bent kartą pasikalbėti su savo šeima.

Tuo tarpu jo dukrai Klojai (C. Thomson), kuri laukia grįžtančio tėvo, irgi tenka nemenka užduotis – rasti jaunesnįjį brolį, kuris pradingo bemaž iš jos glėbio. Keliaudama per postapokaliptinį kraštovaizdį, Kloja vis dėlto pasiekia namus, tačiau ten paaiškėja, kad mama taip pat dingo. Aplink viešpatauja neviltis ir įniršis.

Neįprasta misija tenka ir žurnalistui Bakui Viljamsui (Ch. M. Murray), kuris atsidūrė tame pačiame sugedusiame lėktuve. Jis trūks plyš privalo išsiaiškinti, kas iš tiesų vyksta.

Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo vieną garsiausių krikščioniškų trilerių seriją (šių „New York Times“ bestselerių autoriai – J. B. Jenkinsas ir T. Lahaye). Juose kalbama apie antrąjį Kristaus atėjimą į žemę, kai prieš didžiąją sumaištį ir pasaulio pabaigą visi tikintieji bus paimti dangun, o netikėliai – palikti šioje ašarų pakalnėje.

Išties įspūdingas, tačiau ne silpnų nervų žiūrovams skirtas reginys.

Režisierius: Vic Armstrong

Vaidina: Nicolas Cage („Laukinė širdis“, „Paliekant Las Vegasą“, „Suvokimas“), Chad Michael Murray („Vaško namai“), Cassi Thomson („Didelė meilė“), Lea Thompson („Atgal į ateitį“), Lance E. Nichols („Mechanikas“)