N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Teisėjas
Judge (2014)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-10-10
Trukmė: 2h 20 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Henkas Palmeris (aktorius Robert'as Downey'is Jr.) - jau pripažintas ir vardą užsitarnavęs Čikagos advokatas - gana ciniškas veikėjas, nemėgstantis sentimentų ir niekuomet nekalbantis apie savo šeimą. Ne be reikalo: iki brandos kentęs itin griežtą (kartais netgi despotišką) tėvo auklėjimą, Henkas po mokyklos baigimo su šeima praktiškai nebendravo.

Vieną dieną Henką pasiekia žinia apie motinos mirtį. Vyras susiruošia į gimtąjį miestelį atiduoti paskutinę pagarbą velionei. Jo planus dingti iš ten pirma pasitaikiusia proga suardo šokiruojanti žinia: Henko tėvas, gerbiamas miestelio teisėjas Džosefas Palmeris (akt. Robert'as Duvall'is), yra kaltinamas žmogžudyste.

Henkas apsiima ginti tėvą, tačiau proceso metu jam tenka kovoti ne tik su kaltintojais, bet ir su tėvu, o labiausiai - su pačiu savimi. Pamažu Henkas supranta, kad trokšdamas atleidimo ir susitaikymo, pirmiausia turi atleisti pats.

Prie pirmą kartą drauge vaidinančių puikių aktorių R. Downey'io Jr. ir R. Duvall'io prisijungė ir „Oskaro" laureatas Billy'is Bob'as Thornton'as bei „Oskaro" nominantė Vera Farmiga.

Režisierius: David Dobkin

Prodiuseris: David Dobkin, Susan Downey, David Gambino

Scenarijus: Bill Dubuque, Nick Schenk

Muzika: Thomas Newman

Vaidina: Robert Downey Jr., Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio, Robert Duvall ir kt.