N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Darbo balius
Korporativ (2014)
Žanras: Komedija
Sukurta: Rusija
Platintojas: Top Film Baltic
Kino teatruose nuo: 2014-09-26
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Rusai gėrė, rusai gers, kol žemelė apsivers! Taip būtų galima perfrazuoti seną ir visiems gerai žinomą posakį.

Ir visai nesuklystume. Teisumo jausmas tik dar labiau sustiprės pažiūrėjus naująją O. Asadulino komediją.

Pagrindinis filmo herojus Igoris (N. Naumovas) – ramus, kiek nedrąsus ir geraširdis vaikinas, dirbantis vyriausiuoju vadybininku baldų salone. Kiekviena jo darbo diena prasideda panašiai (tą puikiai iliustruoja ekrane nuolat skambanti ir todėl greitai įsirėžianti į atmintį grupės Seti daina „Smile“).

Nepaisydamas ramios ir gana patogios rutinos, Igoris vis tiek svajoja apie paaukštinimą. Žodžiu, jis toks gerutis karjeristas. Ir štai puiki proga dar kartą prašyti geresnės darbo vietos: baldų salonui sukanka šešeri metai! Visi darbuotojai pakiliai nusiteikę ir pasiryžę kaip reikiant atšvęsti. Tik direktorius nelabai linkęs linksmintis su darbuotojais. Jis prigrasina Igoriui, kad darbo vietoje, ginkdie, nevyktų jokie pasisėdėjimai. Juk rytoj darbo diena! Vaikinas prižada užtikrinti tvarką. Tik bėda, kad bendradarbiai Igorio visai neketina klausyti, jie nori šventę švęsti! Kiek pasispyriojęs vadybininkas nusileidžia ir pats prisėda prie bendradarbių stalo.

Išlenkęs vieną, antrą ar trečią taurelę, Igoris susiruošia namo. Žinoma, niekas taip anksti skirstytis nenori.

Tad galiausiai visi prisižada dar valandėlę pasėdėti, tada viską sutvarkyti, užrakinti ir keliauti į namus.

Oi, dar pamiršome paminėti slaptą mūsų herojaus meilę. Kiekvieną rytą ir vakarą jis dūsauja prie šviestuvų salono laukdamas, kol pasirodys gražuolė darbuotoja. Tik užkalbinti jos vaikinas niekaip nesiryžta...

Tačiau tai niekis palyginti su tuo, kas Igorio laukia kitą rytą po darbo baliaus. Atėjęs į darbą kitą dieną, jis netenka žado. Visas baldų salonas nusiaubtas! Atrodo taip, lyg jame būtų praūžęs uraganas. Viskas išvartyta ir sulaužyta.

Igoris supranta, kokia grėsmė iškilusi jo karjerai. Jis privalo išsiaiškinti, kuris iš bendradarbių nusiaubė darbo vietą ir kaip visa tai nutiko. Tad vos sulaukęs, kol į darbą susirenka nelaimingi ir pagiringi kolegos, vaikinas spaudžia bendradarbius papasakoti, kas nutiko, kai jis vakar vakare paliko darbo vietą. Vienas po kito jie ima pasakoti bemaž neįtikėtinus naktinius nuotykius. O tie nuotykiai kartais primena anekdotus.

Garantuojame, kad jūsų laukia neįtikėtinos, linksmos, labai „alkoholinės“ ir ne tik istorijos. O atomazga bus tokia, kad privers išsižioti iš nuostabos: taip būna tik rusams!

Režisierius: Olegas Asadulinas

Vaidina: Nikolajus Naumovas, Ksenija Sobčak, Vasia Oblomovas, Natalija Medvedeva, Liza Arzamasova, Vladimiras Tolokonikovas, Miroslava Karpovič, Andrejus Fedorcovas, Marina Fedunkiv, Michailas Baškatovas, Maksimas Vitorganas, Sergejus Belogolovcevas, Romanas Junusovas ir kt.