Nenurodyta
Opera'14: Linksmoji našlė
Opera'14: The Merry Widow (2015)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2015-01-17
Trukmė: 2h 57 min
Cenzas: Nenurodyta



Bankroto šmėklos kamuojamos Didžiosios Pontevedro kunigaikštystės ambasadoje Paryžiuje rengiama puota, skirta paminėti neseniai mirusio kunigaikščio gimtadienį. Pagrindinis dėmesys puotos metu teks jo našlei – Hanai Glavari, paveldėjusiai vyro turtus. Pats turtų paveldėjimo faktas gal ir nebūtų toks aktualus, bet visi supranta, kad Hana – jauna moteris ir tikrai ištekės bent dar kartą. Pontevedro valdžios vyrai žino, kad kunigaikščio palikimui „nutekėjus“ į kitą šalį, jų kunigaikštystei teks skelbti bankrotą. Politikai sutaria, kad to jokiu būdu negalima leisti ir parūpina Hanai būsimą vyrą: pirmąjį ambasados Paryžiuje sekretorių, grafą Danilą Danilovičių. Deja, paaiškėja, kad našlė ir grafas kažkada jau buvo pažįstami. Dar daugiau – jie buvo įsimylėjėliai, kol vedyboms nepasipriešino Danilos dėdė, kadangi tuomet Hana tebuvo paprasta mergina be pinigų, kilmės ir perspektyvų. Išsiskyrę ne pačiu gražiausiu būdu, dabar Hana ir Danila labiau siekia pademonstruoti savo ambicijas, o ne atgaivinti kažkada liepsnojusius jausmus.

Vis tik naujųjų vedybų planuotojai nesirengia taip lengvai sudėti ginklų. Paryžiaus fone užverda tikra intrigų, nesusipratimų, nesėkmių ir komizmo fiesta. Galų gale, po daugybės herojų kivirčų, planų žlugimo ir naujų kūrimo viskas stoja į savo vietas, meilė triumfuoja, o Didžioji Pontevedro kuingaikštystė apsaugoma nuo gėdingo išnykimo iš žemėlapio.

Austrijos-Vengrijos imperijos kompozitoriaus Franco Leharo sukurta operetė „Linksmoji našlė“ pirmą kartą publikai buvo parodyta priešpaskutinę 1905 metų dieną Vienoje ir nuo tada jau daugiau nei šimtmetį džiugina šio žanro gerbėjus visame pasaulyje. Operetės libretas yra išverstas į beveik trisdešimt kalbų, scenoje ji parodyta daugiau nei ketvirtį milijono kartų. Operetės siužetas pritaikytas filmams, spektakliams, baletams, ledo šokių pasirodymams, o pavadinimas „Linksmoji našlė“ tapo puikiai atpažįstamu ir mėgstamu ne vieno moteriško aksesuaro (skrybėlaičių, gobtuvų, korsetų, netgi kokteilių) prekiniu ženklu.

Kompozitorius: Franz Lehár

Dirigentas: Andrew Davis

Atlikėjai: Renée Fleming, Kelli O’Hara, Nathan Gunnas, Alek Shrader, Thom Allen