N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Sabotažas
Sabotage (2014)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2014-04-25
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Įtemptas, brutalus ir jėgos pritvinkęs veiksmo trileris „Sabotažas“ („Sabotage“) skirtas ne pypliams.

Į didžiuosius ekranus jame vėl grįžta galingiausias visų laikų aktorius Arnoldas Schwarzeneggeris.

Elitinis JAV kovos su narkotikais padalinys ištobulino savo įgūdžius iki maksimumo. Jo nariai tapo geriausiais iš geriausių. Komandos lyderis Džonas Vartonas (akt. A. Schwarzeneggeris), kuris pagarbą užsitarnavo toli gražu ne tuščiomis kalbelėmis, pasitiki savo kovotojais, o jie pasitiki vienas kitu. Grupės nariai yra tapę savotiška šeima, kol viską sujaukia viena nelemta operacija.

Būrys įvykdo sėkmingą narkotikų kartelio buveinės šturmą, tačiau šis veiksmas juos pačius padaro taikiniais. Operacijos metu dingsta 10 milijonų dolerių ir komanda atsiduria tarp įtariamųjų. Įtampa pradeda dar labiau kilti, kai kažkas vieną po kito ima žudyti padalinio narius. Viską apsunkina ir tai, kad šioje situacijoje pasitikėti nebegalima visiškai niekuo.

Filmo scenarijus paremtas laisva Agatha‘os Christie apsakymo interpretacija, tad intrigos išlaikymo galima tikėtis iki pat jo pabaigos. „Sabotažas“ įtaigiai sulipdo šiurkščią ir šiuolaikišką kriminalinę dramą bei A. Schwarzeneggerio karjeros pradžios veiksmo filmų elementus.

Režisierius Davidas Ayeris, žinomas iš kriminalinio trilerio „Patruliai“ („End of Watch“), užsimojo sukurti šį tą tikrai stipraus. Smurtingas ir įniršiu alsuojantis trileris nesidangsto apsimestinėmis kaukėmis ir išlieka ciniškas iki galo. Toks, koks ir yra narkotikų kartelio pasaulis.

REŽISIERIUS: David Ayer („Patruliai“, „Nakties klajūnai“)

SCENARIJUS: Skip Woods, David Ayer

VAIDINA: Arnold Schwarzenegger („Nesunaikinami“, „Terminatorius“), Sam Worthington („Įsikūnijimas“, „Ant ribos“), Olivia Williams („Ana Karenina“, „Paskutinės dienos Marse“), Joe Manganiello („Magiškasis Maikas“, „Žmogus-voras“), Josh Holloway („Dingę“), Terrence Howard („Kaliniai“), ir kiti.