N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
300: Imperijos gimimas
300: Rise of an Empire (2013)
Žanras: Veiksmo, drama, karinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-03-07
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



Prieš septynerius metus visą pasaulį sužavėjo stilingai nufilmuota Spartos karaliaus Leonido ir jo vyrų istorija, kai 300 spartiečių didvyriškai gynė savo šalį nuo persų armijos. Naujoji juosta pasakoja apie įvykius, nutikusius maždaug tuo pat metu - tik ne sausumoje, o jūroje.

Nesuskaičiuojama persų armija, vedina dievu tapusio mirtingojo Kserkso (aktorius Rodrigo Santoro) traukia Graikijos link, pasiryžusi nušluoti visus, kas pastos jai kelią. Ties Termopilų perėja tai padaro vos trys šimtai spartiečių, tris dienas atsilaikydami prieš daug skaitlingesnį priešą. Savo ruožtu jūros keliu, vadovaujamas nuožmios kariūnės Artemizijos (Eva Green), Graikijos link artėja persų laivynas. Jo žygį pasirengusi sustabdyti jungtinė Graikijos laisvųjų miestų kariuomenė, vedima Atėnų generolo Temistoklio (Sullivan'as Stapleton'as) bei didvyriškai žuvusio spartiečių vado, karaliaus Leonido našlės, karalienės Gorgo (Lena Headey).

Ar pavyks graikams atremti kaip jūra plūstančius persus, ar didingieji Atėnai kris po atėjūnų kojomis, kaip didvyriškai krito ir 300 Spartos vyrų? Ar žmogaus-dievo Kserkso vedini persai taps naująja imperija?

Režisierius: Noam Murro

Prodiuseris: Zack Snyder

Vaidina: Rodrigo Santoro, Eva Green, Sullivan Stapleton