Didžioji skruzdėlyčių karalystė
Minuscule (2014)
Žanras: Animacija, nuotykių, šeimos
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-02-21
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_Senas nenaudoti 2



Prieš maždaug dešimtmetį prancūzų animatoriams Hélène Giraud ir Thomas'ui Szabo kilo idėja nekasdieniškai, kitomis akimis pažvelgti į kasdienišką vabzdžių bei vabalų pasaulį. Kino kūrėjai su entuziazmu ėmėsi įgyvendinti savo idėją ir 2006-ųjų spalio 25 dieną prancūzų televizijos žiūrovai pamatė pirmąją serialo „Minuscule: slaptas vabzdžių gyvenimas" seriją.

Trumpuose, maždaug šešių minučių trukmės filmukuose pasakojamos humoristinės istorijos apie įvairiausius vabzdžių nuotykius: persišaldžiusį vorą, lenktyniaujančias širšes, išdaigas krečiantį žiogą ir t.t. Filmukai sukurti natūraliai nufilmuotos gamtos fone įkomponavus kompiuteriu sugeneruotus trimačius vabzdžius. Iki šiol jau yra sukurtos 78 trumpametražės serijos, parodytos daugiau nei 70-ies šalių televizijose.

2012-aisiais animatoriai ėmėsi kurti ir pilnametražę juostą. Po beveik dvejų metų darbo į kino ekranus atkeliauja nuotaikingas trimatis pasakojimas apie skruzdėles. Ramiame gamtos kampelyje besimėtantys pikniko likučiai įžiebia nuožmią ir bekompromisę kovą tarp dviejų skruzdžių genčių: juodųjų ir raudonųjų. Į kovos sūkurį įtraukiama ir jauna, bet drąsi ir labai entuziastinga boružėlė. Ji susidraugauja su viena iš juodųjų skruzdėlių ir prisijungia prie pastarųjų, kad padėtų išgelbėti jų skruzdėlyną nuo piktų ir įniršusių raudonųjų kovotojų.

Režisierius: Hélène Giraud, Thomas Szabo