N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nesamasis laikas
Nesamasis laikas (2014)
Žanras: Drama, mistinis
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Meed films UAB
Kino teatruose nuo: 2014-02-28
Trukmė: 1h 20 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Populiaraus serialo „Pasmerkti" aktoriai Toma Vaškevičiūtė ir Tadas Gryn debiutiniame režisieriaus ir aktoriaus Mykolo Vildžiūno (,,Tadas Blinda. Pradžia“, „Aš esi tu“) filme apie laiką, kuris gydo.

Mistinė drama „Nesamasis laikas“ - tai istorija apie pašėlusiai skubantį šiuolaikinį žmogų, kuriam likimas įteikia neįkainojamą dovaną – jo gyvenimą pakeičiantį susitikimą su seniai prarastu vaikystės draugu.

Pagrindinis filmo herojus, trisdešimtmetis Tadas - aktyvus, daug dirbantis, mažai miegantis ir nuolatos užsiėmęs miesto žmogus, neberandantis laiko paklausti savęs, kodėl nesusikalba su žmona, nepaskambina tėvams ir neturi ką pavadinti draugu. Šį nevaldomą Tado bėgimą sustabdo lemtinga avarija.

Atsipeikėjęs ligoninėje jaunas vyras prisimena tik faktą, kad vairuodamas automobilį nulėkė nuo kelio.

Nors Tadas jaučiasi gerai, sutrikę gydytojai jo iš ligoninės nepaleidžia, artimieji neranda atsakymų i paprastus klausimus. Dar labiau viską sujaukia netikėtai ligoninėje apsilankęs policijos inspektorius, prabylantis apie į komą panirusią paskutinės Tado kelionės bendrakeleivę. Vienintelis nuoširdžiai su juo kalbantis žmogus - dvidešimt metų nematytas ir tarsi iš dangaus iškritęs vaikystės draugas Vitalis.

Draugų susitikimai, ilgos vienatvės valandos ir ryškiais praeities vaizdiniais užsipildanti tyla priverčia Tadą įsiklausyti į patį save. Gal visi kalba atvirai, tik jis nebemoka klausyti? Gal dar gyva viltis sugrąžinti tuos, kurie visada yra šalia?

„Pagrindinis mano kartos bruožas - nuolatinę įtampą kelianti sumaištis. Kuomet nieko nespėji, o privalai. Nenori, o reikia. Dar gali, bet jau nebetiki. Šiame filme kalbu apie būtinybę nenutildyti šio vidurius draskančio vidinio nerimo, nes jame ir slypi visi rūpimi atsakymai. Tereikia sustoti ir įsiklausyti,“ – sako filmo režisierius Mykolas Vildžiūnas.

Režisierius: Mykolas Vildžiūnas

Scenarijus: Mykolas Vildžiūnas

Prodiuserė: Dagnė Vildžiūnaitė

Operatorius: Audrius Budrys

Vaidina: Tadas Gryn, Toma Vaškevičiūtė, Valentinas Novopolskis, Mindaugas Papinigis, Irena Jankutė, Nelė Savičenko, Sigitas Račkys.