N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Viešbutis ,,Grand Budapest"
The Grand Budapest Hotel (2014)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-03-14
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kino gurmanų dievinamas režisierius Wesas Andersenas liko ištikimas savo stiliui.

Stilinga, šmaikšti ir intelektuali komedija pasakoja prabangaus legendinio Vengrijos viešbučio „Grand Budapest“ intrigas ir paslaptis. Kurios vieną dieną tampa vienu dideliu nuotykiu ir nesibaigiančia, iki ašarų juokinga komedija.

Viešbučio „Grand Budapest“ administratorius Gustavas miega su (beveik) visomis savo klientėmis. Sužino jų paslaptis, saugo jas, o kartais tampa ir turtų paveldėtoju. Prabangus gyvenimas!

Gustavo patikėtinis – jaunasis durininkas, kuriam Gustavas atskleidžia širdį veriančias paslaptis ir moko „gustaviškų“ gyvenimo tiesų. Rodos, jų gyvenimas nuostabus, bet... koks gi prabangus viešbutis be paslaptingų piktadarių ir intrigų.

Netikėtai Budapešto viešbučio ramybę sudrumsčia brangaus Renesanso epochos paveikslo vagystė, tad Gustavas priverstas pasiraitoti išlygintas savo rankoves ir kibti į kovą už garbę.

Žiūrėdami komediją „Viešbutis „Grand Budapest“ juoksis visi, kurie nors vieną dieną praleido viešbutyje.

„Viešbutis „Grand Budapest“ – tai naujausias trims „Oskarams“ nominuoto režisieriaus Weso Andersono („Mėnesienos karalystė“, „Kelyje su Daržylingu“, „Tenenbaumų šeima“) darbas.

Tarpukario metų Europos estetika ir mados, užburiantis kompozitoriaus Alexandre Desplat garso takelis (jo kūriniai skamba ir „Mėnesienos karalystėje“), sarkastiški dialogai ir, žinoma, tradiciškai gausus būrys ryškiausių Holivudo žvaigždžių, tapusių nuolatiniais W. Andersono bendražygiais – Bill Murray, Edward Norton, Owen Wilson, Ralph Fiennes, Adrien Brod, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Harvey Kietel, Jason Schwartzman, taip pat Jude Law, Saoirse Ronan ir Léa Seydoux.

Režisierius: Wes Anderosn („Mėnesienos karalystė“, „Šaunusis Ponas Lapinas“, „Tenenbaumų šeima“).

Vaidina: Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Owen Wilson, Ralph Fiennes, Judes Law, Adrien Brod, Willem Dafoe, Tilda Swinton, Harvey Kietel, Jason Schwartzman.