N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Redirected / Už Lietuvą!
Redirected (2014)
Žanras: Komedija, veiksmo, drama, trileris, kriminalinis
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Cinema Cult Distirbution, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-01-10
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.



Filmas „REDIRECTED / UŽ LIETUVĄ!“ – tai pasakojimas apie kultūrinį šoką, kokį patirtų kiekvienas doras europietis, netikėtai stačia galva pasinėręs į visas mūsų turimas „lietuviškas grožybes“. Iš dalies paremtas tikrais britų turistų nuotykiais ir įspūdžiais, filmas atskleidžia kitokį, netikėtą ir savotiškai žavingą neparadinės Lietuvos vaizdą – statyrinį, šaržuotą ir kiek iškreiptą šiuolaikinės visuomenės bei jos aktualijų atspindį.

„REDIRECTED / UŽ LIETUVĄ!“ pasakoja apie keturis iš vargingo Londono rajono kilusius draugus – Maiklą, Džoną, Beną bei Timą, kurie vieną gražią dieną sugalvoja prasukti nelabai švarų reikaliuką ir su gautu pelniuku – milijonu Britanijos svarų - pasprukti į egzotišką Pietryčių Azijos šalį. Atrodytų lyg reikalai klostytųsi kaip iš pypkės, bet netikėtai prabunda žymusis Islandijos ugnikalnis, kuris į orą prispjaudo tiek pelenų, kad visi lėktuvai privalo tuoj pat leistis artimiausiame oro uoste. Taip Maiklas, Džonas, Benas ir Timas, jau užsisvajoję apie palmes ir baltutėlius pietų jūrų paplūdimius netikėtai atsiduria Vilniuje.

Kad Lietuva – kerinčių ir tuo pačiu mirtinai pavojingų pagundų šalis, draugai suvokia gerokai per vėlai. Ir pasirodo, kad nuo pigaus alaus apsunkusią kiekvieno doro brito pūslę viliojanti Prezidentūros siena yra pati menkiausia iš galimų problemų. Trumpai tariant, netikėtą tarpinę stotelę aplaistyti susiruošę vyrai ryte nubunda kas kur, ir kiekvienas – su vis sunkesnėmis komplikacijomis.

Benui ir Timui kliūna išbandymas Lietuvos kaimu. Tuo tikruoju, nepagražintu, atgimusiu ne iš romantiškų Žemaitės apsakymų, o iš šiuolaikinių, su grubiomis kalbos klaidomis parašytų, vietinės policijos ataskaitų. Čia purvas, skurdas, girtuoklystė ir alkoholio kontrabanda žavingai dera su nuostabia gamta bei tikrais, nuoširdžiais, civilizacijos nesugadintais žmonių tarpusavio santykiais.

Džonas savo ruožtu pasineria į kerinčią naktinio miesto kultūrą, su kuria susipažinęs, ryte nubunda nuogas ir prirakintas prie radiatoriaus – situacija, nuostabiai tinkanti gražaus, švelnaus romano su vietine prostitute Simona pradžiai.

Tuo metu Maiklas, kurio čia išvis neturėjo būti, pamėgina pabėgti su visais pinigais ir netrukus įsitikina, kad tai ne taip paprasta. Pasirodo - tas nešvarus reikaliukas, kurį jie pelningai prasuko Londone, užrūstino keletą labai nemalonių žmonių. Ir užrūstino taip smarkiai, kad tie tipai nepatingėjo paskui Maiklą, Džoną, Beną ir Timą atsitrenkti net į tokią tolimą šalį kaip Lietuva. Ginkluoti, pikti ir mirtinai pavojingi.

Taip keturi draugai, pasimetę skirtinguose Lietuvos kampeliuose, įsisuka į nesustojančią juokingų ir pavojingų nuotykių karuselę. Ir visai nenuostabu, kad viskas baigiasi vestuvėmis. Pačiomis tikriausiomis vestuvėmis, kur vėl susibėga Maiklas, Džonas, Benas ir Timas, jausmingi kaimiečiai, kvaili policininkai, vietiniai kontrabandininkai bei mafijozai iš Londono.

Ir gyveno jie ilgai bei laimingai. Žinoma, tik tie, kuriems pavyko išnešti sveiką kailį.

Gausiai praturtintas išraiškinga autentiška šiuolaikine leksika bei unikalia Emilio Vėlyvio ironija, filmas „REDIRECTED / UŽ LIETUVĄ!“ Lietuvos žiūrovams suteikia galimybę pamatyti save iš šalies akimis tų, kurių dolerius ir svarus mielai priglaudžiame savo kišenėse. Nutapytas be cenzūros, nutylėjimų ir saviapgaulės, šis komiškas Lietuvos portretas suteiks daug linksmų akimirkų plačiai šalies ir užsienio žiūrovų auditorijai.

Režisierius: Emilis Vėlyvis

Prodiuseris: Asta Liukaitytė, Daiva Jovaišienė, Donatas Šimukauskas, Norbertas Pranckus

Scenarijus: Jonas Banys, Emilis Vėlyvis

Operatorius: Feliksas Abrukauskas

Muzika: Paulius Kilbauskas, Domas Strupinskas (The Bus)

Vaidina: Vinnie Jones, Scot Williams, Gil Darnell, Oliver Jackson, Anthony Strachan, Artur Smolyaninov, Andrius Žiurauskas, Vytautas Šapranauskas, Mindaugas Papinigis, Monika Vaičiulytė, Karina Stungytė, Rafailas Karpis, Vita Šiaučiūnaitė ir kt.