N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Violeta ir Deizi
Violet & Daisy (2013)
Žanras: Komedija, veiksmo
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2013-08-09
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Oskarą už geriausiai adaptuotą scenarijų filmui „Precious“ pelnęs Geoffrey Fletcheris pristatydamas „Violetą ir Deizi” debiutavo kaip režisierius. Šis filmas prilyginamas Q. Tarantino kūrybai ir laikomas G. Fletcherio šedevru. Pagrindinės juostos veikėjos – paauglės, kurių vardais pavadintas filmas – samdomos žudikės, šį darbą pasirinkusios dėl greitų ir didelių pinigų. Šaudymo scenos ir veikėjų ryšys kritikų lyginamas su Q. Tarantino šedevru „Bulvarinis skaitalas”. Atsipalaidavusios, truputį kvaištelėjusios, bet mirtinai pavojingos Violeta ir Deizi primena J. Travoltos bei S. L. Jacksono įkūnytus veikėjus.

Filmo žvaigždės: James Gandolfini, Danny Trejo, Saoirse Ronan bei Alexis Bledel įgyvendina visus režisieriaus planus. Juostoje persipina komedijos elementai, veiksmo scenos, paaugliškas naivumas, o viskas vainikuojama žudiko ir aukos konfrontacija, apimančią visų veikėjų gyvenimus.

Jaunosios aktorės A. Bledel ir S. Ronan atskleidžia žiūrovui neįprastas savo puses: „Numylėtųjų kaulų“ žvaigždė, dažniausiai ryžtingus personažus įkūnijanti S. Ronan, filme tampa paslankia ir kitiems paklūstančia Deizi. A. Bledel, pažįstama kaip miela ir geranoriška veikėja, vaidina gyvenimo vėtytą ir mėtytą Violetą. Paauglę, patyrusią daugiau nei dauguma suaugusiųjų ir dėl to tapusią šaltakrauje žudike, nė nesusimąstančia prieš paleidžiant kulką net į geriausią savo draugę. Merginos, skleisdamos aplink vaikišką patiklumą ir besižavėdamos kiekvienam paaugliui būdingomis pramogomis, turi kitą gyvenimo pusę, kurioje bando būti suaugusiomis.

Filme vieną iš paskutiniųjų savo vaidmenų atliko „Sopranų” žvaigždė Jamesas Gandolfinis. Holivudo genijumi laikytas italų kilmės aktorius dirbo su garsiausiais režisieriais bei atliko 51-ą vaidmenį per 51-erius metus.

Lietuvos kino teatruose veiksmo komedija pasirodys jau liepos 26 dieną.

Režisierius: Geoffrey Fletcher

Aktoriai: James Gandolfini („Sopranai“, „Kazino apiplėšimas“, „Meksikietis“), Danny Trejo („Mačetė“, „Šėtonas manyje“, „Kartą Meksikoje“), Saoirse Ronan („Sielonešė“, „Hana“, „Numylėtieji kaulai“), Alexis Bledel („Nuodėmių miestas“, „Keliaujančių kelnių seserija“)