Pasivaikščiojimas su dinozaurais
Walking with Dinosaurs (2013)
Žanras: Nuotykių, šeimos
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2013-12-20
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: zzz_Senas nenaudoti 2

Filmas dubliuotas lietuviškai.

Filmas bus rodomas ir 3D formatu. Rinkdamiesi seansą būkite atidūs.

Jie milžiniški, kaip aukščiausias pastatas mieste. Kai išeina pasivaikščioti, dreba medžiai. Jie sveria tonas, o aštrius dantis galanda į viską, kas pasitaikė jų kelyje... Jie – dinozaurai ir kviečia pasivaikščioti po savo išnykusį pasaulį, pilną pavojų ir netikėtumų...

Ką tik iš kiaušinio išsiritęs dinozauro jauniklis Pačis dar nežino, kad jam lemta tapti didžiu dinozauru. Tokiu, kuris nugali visas kliūtis ir iššūkius… Ir veda savo bandą į priekį.

Mažylis Pačis – bene silpniausias šeimoje, ir jo broliai Pačį lengvai nugali žaisdami imtynių, o eilėje prie ėdalo jis visada paskutinis. Tačiau Pačis – visada linksmas, sumanus ir išradingas, todėl visų labai mėgstamas.

Vieną dieną, besibaigiant pačiai pirmajai Pačio vasarai, jis sutiko Ją – nuostabią, putlią, gana gremėzdišką, kaip ir pridera jų giminei, bet dėl to tik dar gražesnę – Kadagytę. Savo gyvenimo moterį. Žinoma, dinozaurę. Šie du jaunikliai iškart tapo neperskiriamais bičiuliais.

Vasarai baigiantis dinozaurų banda susirengia ieškoti sodresnių pievų, kad išgyventų žiemą ir pavasarį vėl grįžtų į šias vietas. Deja, kelionėje užklumpa nelaimė – išsausėjusiame miške audra įžiebia gaisrą ir panikos apimti mažyliai pasiklysta… Štai čia jų nuotykiai ir prasideda. Jų kelionė ieškant savos bandos – nesaugi, nelengva, pilna iššūkių, ir niekas nežino, ar kelio gale jų laukia nauji namai...

Moderniomis 3D technologijos sukurta juosta leis pajusti kone tikrą grėsmingųjų gyvių alsavimą į veidą, o dinozauro pasakojama istorija įtraukia tarsi įtempto siužeto filmas.

Didžiuosius kino teatrų ekranus sudrebinsiantis filmas „Pasivaikščiojimas su dinozaurais 3D“ pastatytas remiantis to paties pavadinimo 1999 metų BBC serialu. Pirmą kartą kino istorijoje žiūrovams bus leista iš arti pamatyti ir pajusti, kaip atrodė pasaulis, kai jo žemes trypė milžiniški dinozaurai.

Kompiuterine grafika sukurti priešistoriniai gyvūnai ir jų kasdienybė atskleidžiama realiose vietovėse. Mokslininkai nustatė, kad gausūs dinozaurų būriai gyveno dabartinės Aliaskos srityse, tad didžioji dalis filmo nufilmuota būtent ten. Vėstant klimatui, prieš 65 milijonus metų, šie didžiausi pasaulio ropliai buvo priversti palikti savo namus ir iškeliauti ieškoti palankesnių gyvenimo sąlygų.

Režisierius: Neil Nightingale

Lietuviškai įgarsino: V.Martinaitis, G.Savickas, A.Teresiūtė, G.Balčiūnas, S.Vingraitė ir kiti.