Nenurodyta
4-asis Tarptautinis "Bekelės filmų festivalis 2013"
4th International Off-road Film Festival 2013 (2012)
Žanras: (none)
Platintojas: Travel2life, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-12-08
Trukmė: 9h 00 min
Cenzas: Nenurodyta



Tarptautinis „Bekelės filmų festivalis“ – netradicinis renginys, pristatantis vis gausėjančio bekelės entuziastų rato įspūdžius, patirtus vairuojant padidinto pravažumo automobilius bei motociklus ar keturračius bekelės trasose.

Šis renginys skirtas ne vien tik profesionalams, kuriems bekelė jau seniai yra tapusi mėgstamu sportu ar turizmo rūšimi. Tačiau jis bus įdomus ir visiems tiems, kam bekelė – puikus laisvalaikio praleidimo būdas, net ir stebint veiksmą iš šalies.

Pasak „Bekelės filmų festivalio“ idėjos autoriaus, Panevėžio visureigių klubo prezidento Audriaus Sutkaus, „tai unikalus renginys, nes toks filmuotos medžiagos bekelės tema konkursas yra vienintelis visoje Europoje, o gal net ir pasaulyje. Bent jau festivalio organizatoriams žinomi tik atvejai, kai vyksta vieno-kito autoriaus filmuotos medžiagos demonstravimas iškart po varžybų. Tuo tarpu kokybiškai filmų peržiūrai laikas paprastai neskiriamas“.

Festivalyje pageidaujantys dalyvauti autoriai gali pasirinkti vieną labiausiai jų nufilmuotą medžiagą atitinkančių kategorijų:

turizmo,

sporto,

laisva tema.

„Bekelės filmų festivalis“ jau vyko 2004 ir 2005 metais Panevėžyje, 2007 m. Vilniuje. Pirmajam festivaliui savo darbus pristatė 7 autoriai iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos. Antrajame buvo jau 17 dalyvių, o jų geografiją papildė Lenkijos ir Estijos atstovai. 2007-aisiais festivalio, persikėlusio į Lietuvos sostinę Vilnių, dalyviai jau demonstravo ir išaugusį meninį lygį, ir sugebėjimą originaliai atskleisti temą.

Kasmet filmų demonstravimą stebėjo penki-septyni šimtai žiūrovų.

Visų trijų anksčiau įvykusių festivalių komisijoje dirbo Lietuvos ir užsienio žurnalistai, menininkai, didžiausių pasaulyje bekelės varžybų organizatoriai. Komisijai kasmet pirmininkavo šviesios atminties kino kritikas Skirmantas Valiulis.