N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Vargdieniai
Les Miserables (2012)
Žanras: Drama, trileris, romantinis, muzikinis
Sukurta: Didžioji Britanija
Platintojas: NCG Distribution
Kino teatruose nuo: 2013-01-04
Trukmė: 2h 38 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.



Legendinio miuziklo ekranizacija

1980-aisiais Viktoro Hugo romano „Vargdieniai“ motyvais sukurtas to paties pavadinimo teatro miuziklas scenoje sukosi net 21-erius metus ir pelnė ilgiausiai teatro scenoje besisukusio miuziklo vardą. 2011-aisiais Oskarų apdovanojimų ceremonijoje triumfavusio filmo „Karaliaus kalba“ režisierius Tomas Hooperis ryžosi ekranizuoti garsųjį miuziklą ir 2012-ųjų pabaigoje pasauliui pristatys muzikinę dramą „Vargdieniai“.

Filmas pasakoja tragišką istoriją, nutikusią XIX amžiaus Prancūzijoje. Norėdamas išmaitinti šeimą Žanas Valžanas (vaidina akt. Hugh Jackman) apvagia karavaną ir už tai beveik dviem dešimtmečiams atsiduria kalėjime. Visų atstumtas, pamirštas ir iš kalėjimo paleistas Žanas neatsispiria pagundai ir vagia dar sykį, taip patraukdamas policijos inspektoriaus Žavero (vaidina akt. Russell Crowe) dėmesį. Slapstydamasis, bėgdamas nuo įstatymo Žanas tikisi išvengti teisingumo, tačiau rūstusis Žaveras vagies nubaudimą laiko garbės reikalu ir net neketina nutraukti jo medžioklės.

Pavargęs nuo savo praeities šleifo, bandydamas ištaisyti anksčiau padarytas klaidas, Žanas ryžtasi kardinaliems gyvenimo pokyčiams. Kaltindamas save dėl tragiško fabriko darbininkės Fantinos (vaidina akt. Anne Hathaway) likimo vyras imasi globoti jos dukterį Kozetę (vaidina akt. Amanda Seyfried), vardan kurios laimės ir geresnio gyvenimo ryžtasi viskam...

Filmas „Vargdieniai“ pasakoja istoriją apie neatsakingą meilę, sudužusias svajones, aistrą, pasiaukojimą ir žmogiškosios stiprybės jėgą. Legendinio miuziklo ekranizacija Lietuvos kino ekranus pasieks sausio 4 dieną.

Režisierius: Tom Hooper

Scenarijus: Claude-Michel Schonberg (knyga), Alain Boublil (knyga)

Vaidina: Hugh Jackman, Sacha Baron Cohen, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Amanda Seyfried, Russel Crowe, Eddie Redmayne, Samanta Barks ir kt.