N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Led Zeppelin: Celebration Day
Led Zeppelin: Celebration Day (2012)
Žanras: Koncertas
Platintojas: Omniverse Vision
Kino teatruose nuo: 2012-10-26
Trukmė: 2h 04 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda

Paskutinį spalio mėnesio penktadienį – 26 dieną, 21:30 val. „Forum Cinemas“ žiūrovai turės unikalią galimybę pajusti istorinio muzikinio įvykio atmosferą. Didžiuosiuose kino ekranuose bus rodomas legendinis po 27-erių metų pertraukos 2007-aisiais atsikūrusios britų supergrupės LED ZEPPELIN koncertas.

Sugroti koncertą originalios sudėties (vietoje velionio būgnininko Johno Bonhamo pasikviečiant jo sūnų Jasoną) grupė nusprendė pagerbdama įrašų kompanijos „Atlantic Records“ įkūrėjo Ahmeto Erteguno atminimą. 2007-ųjų metų gruodį Londono arenoje O2 po beveik trijų dešimtmečių viena scena vėl dalijosi vokalistas Robertas Plantas, gitaristas Jimmy‘is Page‘as, bosistas ir klavišininkas Johnas Paulas Jonesas. Į šį koncertą buvo suplanuota įleisti 18 tūkstančių žmonių. Juos įsigyti paraiškas pateikė daugiau nei 20 milijonų žmonių iš viso pasaulio. Šis faktas yra įtrauktas ir į Gineso rekordų knygą (2009 m. leidimas), kaip „didžiausia istorijoje muzikinio koncerto bilietų paklausa“. Laimingieji 18 tūkstančių buvo išaiškinti pasaulinės loterijos būdu.

Vienintelis atsikūrusios legendinės grupės koncertas, kuriame LED ZEPPELIN atliko 16 garsiausių savo kūrinių, buvo vienbalsiai pripažintas vienu geriausių jų karjeroje ir įžiebė kalbas apie visą grupės koncertų turą, o galbūt ir albumą. Deja, šioms „cepelinų“ fanų viltims nebuvo lemta išsipildyti. Vokalistas R. Plantas pareiškė, kad nepuoselėja planų prisijungti prie LED ZEPPELIN. Likę grupės nariai trumpai svarstė kitų vokalistų kandidatūras, tačiau netrukus šių minčių atsisakė.

2007-ųjų gruodžio koncertas taip ir liko vieninteliu per beveik trisdešimt metų originalios sudėties LED ZEPPELIN pasirodymu. Spalio 26-osios vakarą „Forum Cinemas“ žiūrovai Lietuvoje kartu su dar daugiau nei 40-ies šalių melomanais vienu metu turės galimybę išgyventi to išskirtinio vakaro emocijas ir leistis užburiami nesenstančios LED ZEPPELIN muzikos garsų.

Daugiau informacijos ir visą roko legendų koncertų tvarkaraštį rasite čia: http://www.forumcinemas.lt/News/1017-Renginiu-naujienos/2012-10-02/1765/Roko-legendos-didziajame-kino-ekrane/