Saulės cirkas. Visatos pakrašty
Cirque du Soleil: Worlds Away (2012)
Žanras: Cirkas
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2012-12-28
Trukmė: 1h 23 min
Cenzas: zzz_Senas nenaudoti 2

DĖMESIO! Filmas bus rodomas 3D ir įprastu formatu. Rinkdamiesi seansą būkite atidūs.

Filmas dubliuotas lietuviškai!

Nuostabu... Neįtikėtina... Nepamirštama... Visi žodžiai atrodo pernelyg maži išreikšti tą didelį jausmą išvydus „Saulės cirko“ (orig. „Cirque du Soleil“) pasirodymą 3D ekrane.

Pamirškite viską, ką iki šiol žinojote apie cirką. Jokių dramblių, beždžionių, lyno akrobatų... Nėra ir palapinės su daugybe suolų... Kita vertu, čia yra viskas.

Tai, ką pamatysite neprilygs jokiam kitam reginiui, jokiam kitam cirkui ir suteiks begalę emocijų – nuo nuostabos, kai užgniaužia kvapą, iki baimės, kai nejučia susigūži kėdėje; nuo ryžto pasikeisti ir gyventi šia diena iki susižavėjimo žmogaus galiomis.

Žinoma, sakysite, koks cirkas ekrane... Juk turi būti arena ir aplink šmirinėjantys klounai. Pasirodo, cirkas gali būti visur. Cirkas yra reginys, kurį norisi pamatyti, norisi pakartoti ir tikrai nesvarbu, kur jis vyksta. O kur dar muzika ir dekoracijos... Sunku aprašyti tai, į ką pažiūrėti žmonės atvyksta iš viso pasaulio, ir kaskart būdami Las Vegase keliauja į šio cirko pasirodymus specialiai tam pastatytoje arenoje.

Pasirodymai skirti keturioms stichijoms – orui, vandeniui, ugniai ir žemei... Triukai, kuriuos atlieka talentingiausi pasaulyje menininkai (liežuvis neapsiverčia juos pavadinti tiesiog „cirko artistais“) yra unikalūs; scena ir dekoracijos – pribloškiančios; ištvermė ir fantazija – sunkiai suvokiamos. Ir visa tai būtina pamatyti savo akimis, kad žinotum, jog tiesa tikrai slypi kažkur anapus.

Nuo pat įkūrimo 1984-aisiais, bene garsiausias pasaulyje cirkas „Cirque du Soleil“, savo trupėje turintis daugiau nei 4000 narių, leidžiasi į kelionę iliuzijų, sapnų ir vaizduotės pasaulyje. Ten, kur žmogaus gebėjimai – neišmatuojami, o galimybės – neribotos.

Oskarų ir Grammy apdovanojimų ceremonijose bei Eurovizijos dainų konkurse koncertavęs Monrealio cirkas, apdovanotas garbingiausiais prizais pirmąkart istorijoje cirko pasirodymus pristatys kino ekrane 3D formatu.

Svarbu: kai susižavėjimas atima žadą, svarbiausia – nepamiršti kvėpuoti!



Rež.: Andrew Adamson („Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta“, „Narnijos kronikos: princas Kaspijanas“, „Šrekas 1 – 2“)

Vaidina:

Matt Gillanders („Kario kelias“, „30 tamsos dienų“, „King Kongas“),

Erica Linz,

Sophia Elisabeth,

Dallas Barnett,

Igor Zaripov