N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda
Mes už... Lietuvą!
Mes už... Lietuvą! (2012)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Audiovizualinio meno centras, VŠĮ
Režisierius: Andrius Lekavičius
Kino teatruose nuo: 2012-06-01
Trukmė: 1h 36 min
Cenzas: N-7. Jaunesniems būtina suaugusiojo palyda



„Stiprus yra tas, kuris stipriai muša. Bet stipresnis yra tas, kuris atlaikęs tuos smūgius gali atsistoti ir duoti atgal.“

Kęstutis Kemzūra

Krepšinio šalyje – šventė. Lietuvoje, vienintelėje šalyje pasaulyje, kur krepšinis vadinamas „nacionaline religija“, vyksta svarbiausias metų krepšinio renginys – Europos krepšinio čempionatas. Žiniasklaidos atstovai rinktinę apgaubė dėmesiu, o kiekvieną pasirodžiusią žinią aptarinėja visi – nuo moksleivių iki aukščiausių valstybės pareigūnų.

Akys nukreiptos į juos – nacionalinės rinktinės krepšininkus. Jie – pagrindiniai herojai ir vienybės simboliai. Tačiau kas verda jų pačių širdyse? Kaip krepšininkai lieja prakaitą treniruotėse? Išgyvena patirtas traumas, pokštauja, užsiveda kovai ar malšina skausmą vaistų injekcijomis?

Nepaisant visko prieš kiekvienas rungtynes jie sustoja ratu. Skambūs kapitono žodžiai: „Mes už...“, komandos pritariantys šūksniai: „Lietuvą!“. Ir visi – į kovą.

Nesurežisuoti unikalūs kadrai iš rūbinės, atviri krepšininkų pokalbiai apie nematomą rinktinės pusę, sirgalius ir mylimiausią darbą – krepšinį. Iš taip arti Lietuvos rinktinės dar niekas nematė. „Mes už... Lietuvą!“ – pirmasis dokumentinis filmas apie krepšinio rinktinės užkulisius.



Režisierius: Andrius Lekavičius