Įvairaus amžiaus žiūrovams
KP12: UB Lama
KP12: UB Lama (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 0h 50 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

Dvylikametis mongolas Gala, prieš 2 metus netekęs tėvo, bando išgyventi pardavinėdamas cigaretes turguje, tačiau jo mama nusprendžia, kad jis turėtų tapti budistų vienuoliu – lama. Patekimo į vienuolyną idėja – vieninteliu būdu Galai išvengti skurdo ir įgyti išsilavinimą – pamažu užsikrečia ir pats berniukas. Jis pradeda lankytis viename pačių disciplinuočiausių Mongolijos vienuolynų Pethub ir bando į jį patekti. Nepaisant Galos noro tapti vienuoliu, jis gana išdykęs ir problemiškas. Ar šios jo charakterio savybės nesutrukdys jam pasiekti savo tikslo?

Apie režisierių

Eglė Vertelytė (gim. 1983 m. Šiauliuose) baigusi istoriją Vilniaus universitete, tęsė studijas Europos kino koledže Danijoje, kur sukūrė pirmuosius trumpo metražo filmus. Grįžusi į Lietuvą dirbo laidos „25 kadras“ režisiere Lietuvos televizijoje ir bendradarbiavo su „Studija Nomunum“ vykdant įvairius dokumentinio kino projektus. 2009–2010 m. Eglė praleido Mongolijoje, kur dirbo nacionaliniame Mongolijos universitete, savanore nevyriausybinėse organizacijose ir kūrė dokumentinį filmą „UB Lama“. Šiuo metu Eglė studijuoja scenarijaus rašymą magistrantūroje Didžiosios Britanijos nacionalinės kino ir televizijos mokykloje ir dirba specialiąja korespondente dienraštyje „Respublika“.

Rinktinė filmografija:

„Straublys“ (2007, tr. metr.), „Dangaus pabaiga“ (2007, tr. metr.), „FPMT Mongolija“ (2009, dok.), „UB Lama“ (2011, dok., „Kino pavasaris“).