KP12: Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą
KP12: Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą (2012)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 0h 25 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

Li-Fraumeni sindromas (LFS) – tai itin retas genetinis sindromas, kuris ypač padidina įvairių lokalizacijų piktybinių navikų atsiradimo tikimybę. Ši paveldima geno mutacija, aptinkama vos viename kitame žmoguje iš milijono... Tačiau pakitęs genas gali būti perduotas vaikams, ir tai yra atsitiktinis, nekontroliuojamas procesas, kurio pasekmė – nuolatinis balansavimas ant peilio, tiksliau – skalpelio, ašmenų. Su tokia lemtinga aplinkybe kasdien susiduria dvi jaunos, charizmatiškos filmo herojės Aida ir Roberta. Už paprastų jų žodžių ir kasdienių veiksmų asketiškuose filmo „Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą“ kadruose slypi tikroji tiesa – kova su likimo mestu iššūkiu.

Režisierius / Director: Mikas Žukauskas, Gintarė Valevičiūtė

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Mikas Žukauskas, Gintarė Valevičiūtė

Operatorius / Cinematographer: Mikas Žukauskas

Montažas / Editor: Mikas Žukauskas

Prodiuseris / Producer: Mikas Žukauskas, Juozas Javaitis

Apie režisierius.

Mikas Žukauskas (gim. 1986 m.) 2009 m. baigė TV ir kino režisūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, nuo 2011 m. ten pat studijuoja vaizdo montažo magistrantūrą. Nuo 2006 m. dirba vaizdo ir kino srityje laisvai samdomu režisieriumi, montažo režisieriumi ir operatoriumi.

Gintarė Valevičiūtė (gim. 1981 m.) yra baigusi tapybos ir animacijos bakalauro studijas bei fotografijos ir medijų meno magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Šiuo metu kuria įvairius tarpdisciplininio meno kūrinius, dalyvauja parodose, projektuose, dėsto animacijos meną Vilniaus dailės akademijoje.

Rinktinė filmografija:

Mikas Žukauskas:

„Trapus, yrantis pasaulis – Lietuvos medinė architektūra“ (2008, dok.), „Ana geraširdė“ (2009, tr. metr., „Kino pavasaris“), „Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą“ (2012, dok., „Kino pavasaris“).