N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP12: Sergėtojas
KP12: The Guard (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Airija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 35 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: VIASAT kino komedijos.

Galvajaus miesto policijos seržantas Geris Boilas ne šiaip laikomas vienu gerbiamiausių ir nuostabiausių pareigūnų visoje Airijoje. Jis ištikimas įstatymų sargas, negailestingai baudžiantis visokio plauko nusikaltėlius, nors pats dažnai neabejingas korupcijai, kyšiams ir kitokioms pagundoms. Geris Boilas dirba be poilsio, todėl niekas negali priekaištauti, kad kartais jis pavartoja alkoholio, kokaino ar pasilinksmina su Dublino prostitutėmis. Vyro lavonas ir pusės milijardo dolerių vertės narkotikų kontrabanda priverčia tvarkos sergėtoją atsikvošėti ir ieškoti įtariamųjų. Giliai įsišaknijusią korupciją užuodusi FTB atsiunčia specialųjį agentą Vendelį Everetą, garsėjantį kruopštumu ir sąžiningumu. Du visiškai skirtingų charakterių pareigūnai privalės susivienyti, kad nepasiduotų šantažui bei nustatytų nusikaltėlius.

Režisierius / Director: John Michael McDonagh

Scenarijaus autorius / Screenwriter: John Michael McDonagh

Pagrindiniai aktoriai / Principal Cast: Brendan Gleeson, Don Cheadle, Liam Cunningham, David Wilmot, Rory Keenan, Mark Strong

Operatorius / Cinematographer: Larry Smith

Montažas / Editor: Chris Gill

Kompozitorius / Music: Calexico

Prodiuseris / Producer: Chris Clark, Flora Fernandez Marengo, Ed Guiney, Andrew Lowe

Apie režisierių.

Johnas Michaelas McDonaghas (gim. 1967 m. Londone, Jungtinėje Karalystėje) yra garsaus teatro dramaturgo ir režisieriaus Martino McDonagho („Briugėje“) brolis. 2000 m. jis prodiusavo ir režisavo savo pirmąjį trumpo metražo filmą „Antroji mirtis“. Po trejų metų parašė scenarijų australų režisieriaus Gregoro Jordano vesternui „Nedas Kelis“ (buvo rodytas Lietuvoje). 2011 m. Sandanso nepriklausomo kino festivalis atidarytas kriminaline komedija „Sergėtojas“ – pirmuoju jo pilno metražo filmų.

Rinktinė filmografija:

„Antroji mirtis“ (2000, tr. metr.), „Sergėtojas“ (2011, „Kino pavasaris“).