N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP12: Įsčios
KP12: Womb (2010)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Vokietija, Vengrija, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Horizontai.

Dar būdami vaikai Rebeka ir Tomis užmezga romantišką draugystę. Po dvylika metų trukusio išsiskyrimo jie vėl susitinka, o jų potraukis vienas kitam tampa vis stipresnis. Tačiau jų aistringiems santykiams lemta greitai nutrūkti, nes Tomis žūva automobilio avarijoje. Palūžusi Rebeka jaučia, kad negali gyventi be Tomio. Ji kreipiasi į prieštaringai vertinamą Genetinės reprodukcijos departamentą, kad galėtų pagimdyti Tomio kloną. Gyvenimas su mažuoju Tomiu kupinas džiaugsmo ir nuostabos, o Rebeka visiškai atsiriboja nuo ją niekinančios visuomenės. Tačiau bėgant metams moteris negali užmiršti savo komplikuoto apsisprendimo. Ar ilgai ji sugebės slėpti tiesą nuo Tomio? Kai jis taps suaugusia jos mylimojo kopija, kaip Rebeka paaiškins keistą savo potraukį? Atsakymai paaiškėja, kai moteris ruošiasi pasakyti vaikinui didžiąją paslaptį.

Režisierius: Benedek Fliegauf

Scenarijaus autorius: Benedek Fliegauf, Elizabeth Szasz

Pagrindiniai aktoriai: Eva Green, Matt Smith, Lesley Manville, Peter Wright, István Lénárt

Operatorius: Péter Szatmàri

Montažas: Xavier Box, Patricia Rommel

Kompozitorius: Max Richter

Prodiuseris: Gerhard Meixner, András Muhi, Roman Paul

Apie režisierių

Benedekas Fliegaufas (g. 1974 m. Budapešte, Vengrijoje) iš pradžių dirbo kaip režisierius asistentas su Míklosu Janscó ir Árpádu Sopsitsu. Taip pat dirbo žurnalistu bei kūrė dokumentinius filmus įvairioms Vengrijos televizijoms. Jo trumpo metro filmai „Kalbančios galvos“ (2001) ir „Hipnozė“ (2003) gavo ne vieną apdovanojimą. Režisieriaus pilno metro debiutinis filmas „Miškas“ (2003) buvo apdovanotas Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje.

Rinktinė filmografija:

"Kalbančios galvos" (2001, tm), "Hipnozė" (2003, tm), "Miškas" (2003, "Kino pavasaris"), "Dileris" (2004, "Kino pavasaris"), "Pieno kelias" (2007), "Įsčios" (2010, "Kino pavasaris").