N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Nevykėliai po priedanga
21 JUMP Street (2012)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2012-03-16
Trukmė: 1h 49 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Skanaus animacinio nuotykių gardėsio "Debesuota, numatoma mėsos kukulių kruša" režisierių tandemas debiutuoja su gangsterine veiksmo komedija pagal mūsų kraštuose nerodytą ir negirdėtą amerikietišką TV serialą, kuriame prieš "Karibų piratų" erą ketverius metus vaidino ir savo vardą garsino dar ne toks populiarus Johnny Deppas. Dabar jo vietą charizmatiško policininko poste užėmė du jauni ir talentingi žvaigždūnai.

Policininkai-nevykėliai Dženkas (aktorius Channingas Tatumas, "Meilės priesaika", "Šokis hip-hopo ritmu", "Brangusis Džonai", "Devintojo legiono erelis") iš Šmidtas (Jonah Hillas, "Kietakiaušiai", "Užkibo", "Tempk jį čia", "Žmogus, pakeitęs viską", "Linksmi žmonės") nuo pat lemtingo susitikimo akademijoje suprato, kad jų asmeniniai privalumai ir nepataisomi trūkumai šauniai kompensuos skylėto išsilavinimo ir tingių treniruočių spragas. Puskvailių vyrukų duetas apsiprendžia patruliuoti ir saugoti įstatymus kartu. Jie dviese mina ratus dviračiais ir laukia galimybės ką nors areštuoti ar pagaudyti kokį prasikaltusį negerietį.

Katės ir pelės žaidimai užsitęsia, kol dėl smulkiausių paklydimų karščiuotis mėgstantis skyriaus vadas kapitonas Diksonas (aktorius ir reperis Ice Cube'as) nutaria patikrinti Dženko ir Šmidto gebėjimus dirbti tikrais policininkais. Jaunatviškai atrodantys vyrukai gauna rimtą užduotį, dėl kurios nenori terliotis kiti pareigūnai. Uniformuoti bičiuliai turės apsimesti Sagano vidurinės mokyklos moksleiviais ir išsiaiškinti, kaip vietinis jaunimas gauna mirtinai pavojingas narkotines medžiagas ir kuris protuolis paslapčia organizuoja nelegalią prekybą. Sklando gandai, kad juodus darbelius rezga pats kiečiausias, patraukliausias ir merginų mylimiausias berniokas Erikas (aktorius Dave'as Franco, "Oskarui" nominuoto Jameso Franco jaunesnysis brolis).

Nuo šiol Dženkui ir Šmidtui teks prisiminti studentavimo laikus ir grįžti prie senų įpročių - vakarais anksčiau praverti namų duris, dažniau bendrauti su tėvais, ruošti užduotas pamokas ir įtaigiai vaidinti moksliukus. Viskas tam, kad nesukeltų įtarimo nusikaltėlių klanui ir neišsiduotų tikrojo pašaukimo. Į mokinių gretas sėkmingai prasiskverbę policininkai iš karto griebia jautį už ragų ir pasisiūlo draugauti su pagrindiniu įtariamuoju. Šmidtas tuoj pat sumoja artimiau pabendrauti su Eriko simpatija Mole, kad dar dažniau galėtų dalyvauti pobūviuose ir akyliau stebėti situaciją.

Kai į jo širdį infiltruojasi nesuvaidinti jausmai, tai susilaikyti ir neprasitarti darosi vis sudėtingiau. Išleistuvių vakaras nenumaldomai artėja, o pabaigtuvių šventei nusikaltėlių gauja ruošia šviežią psichotropinių svaigalų siuntą.

Režisierius: Phil Lord, Chris Miller

Scenarijus: Michael Bacall, Chris Hill

Vaidina: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube