N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP12: Marta Marsė Mei Marlena
KP12: Martha Marcy May Marlene (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: JAV
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

KINO PAVASARIS 2012

PROGRAMA: AMERIKOS NEPRIKLAUSOMAS KINAS




Apie save kelis mėnesius artimiesiems nepranešusi Marta paskambina vyresnei seseriai ir išsigandusiu balsu pasiprašo prieglobsčio. Rūpestingoji Liusė su vyru Tedu plačiai atveria savo namų, esančių netoli Niujorko, duris. Marta kol kas nedrįsta papasakoti apie šiurpius savo nuotykius, patirtus sektoje. Jos lyderis Patrikas nuolat ją apgaudinėjo, ragino vadintis Marse Mei, mokė apsiginti nuo įsibrovėlių ir skatino neapykantą turtingiesiems. Neištvėrusi psichologinio spaudimo ir vis stiprėjančio asmenybės susidvejinimo Marta pabėga. Ji supranta, kad užsitraukė sektos nemalonę. Mergina paniškai bijo keršto, bet neskuba pasitikėti artimais žmonėmis, kurie galbūt vieninteliai gali jai padėti. Besikartojantys košmarai, neblėstantys prisiminimai, nevaldomi agresijos priepuoliai ir paranoja stumia Martą į dar pavojingesnę vienatvę.

Apie režisierių

Seanas Durkinas (gim. 1971 m. Konektikute, JAV) baigė Niujorko universiteto „Tisch“ menų mokyklą. Jo trumpo metražo filmas „Paskutinį kartą matyta Merė“ buvo atrinktas į 2010 m. Sandanso nepriklausomo kino festivalį, o Kanų festivalyje apdovanotas paralelinės programos „Dvi režisierių savaitės“ prizu. Jo pirmasis pilno metražo vaidybinis filmas „Marta Marsė Mei Marlena“ buvo parodytas 2011 m. Sandanso nepriklausomo kino festivalyje ir apdovanotas žiuri prizu už geriausią režisūrą. Toliau filmas keliavo į Kanus („Ypatingas žvilgsnis“), San Sebastianą („Festivalių perlai“), Torontą ir kitus žinomus festivalius.

Rinktinė filmografija:

„Marta Marsė Mei Marlena“ (2011, „Kino pavasaris“).



Režisierius: Sean Durkin

Scenarijaus autorius: Sean Durkin

Pagrindiniai aktoriai: Elizabeth Olsen, Sarah Paulson, Hugh Dancy, Brady Corbet, John Hawkes, Maria Dizzia, Julia Garner, Louisa Krause, Christopher Abbott

Operatorius: Jody Lee Lipes

Montažas: Zac Stuart-Pontier

Kompozitorius: Saunder Jurriaans, Danny Bensi

Prodiuseris: Josh Mond, Antonio Campos, Chris Maybach, Patrick Cunningham