N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.
Projektas X
Project X (2012)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2012-03-09
Trukmė: 1h 28 min
Cenzas: N-18. Suaugusiems nuo 18 metų.

DĖMESIO! FILMO SCENŲ JOKIU BŪDU NEKARTOKITE NAMUOSE. TAI GALI BŪTI PAVOJINGA JŪSŲ IR APLINKINIŲ SVEIKATAI BEI SAUGUMUI

“Projektas X” – naujausias filmų "Pagirios Las Vegase”, “Pagirios Tailande” bei “Senoji mokykla” režisieriaus Todd Phillips darbas. Tai – beprotiškas "tūsas" be jokių tabu, surengtas dar nematytiems, tačiau talentingiems ir šviežiems vakarėlių liūtams.

Trys draugai - Tomas, Kosta ir J.B. - trokšta išgarsėti. Vaikinai nutaria sukviesti geriausius draugus, pažįstamus, jų bičiulius ir pasileisti nuo grandinių vienos nakties šventei, kurioje leidžiama elgtis, kaip tik širdis geidžia. Organizatoriai tikisi, kad po nepamirštamo vakarėlio visi, o ypač merginos, prisimins jų veidus ir išmoks tarti jų vardus. O kad nieko nepraleistų, draugeliai nusprendžia nufilmuoti kiekvieną vakarėlio detalę ar neplanuotą įvykį.

Tačiau gandas apie jų rengiamą "tūsą" greitai pasklinda po visą Los Andželą. Nieko blogo nenujautusių tėvų nelaimei į prabangaus kotedžo kiemą būriais ima plūsti atsipalaidavęs bei siausti nusiteikęs jaunimas. Tą pačią akimirką idėja apie padorų vakarėlį sudūžta, ir užverda legendinis ”tūsas”, kurio kaimynams žiauriai nepasisekė.

Kaip viskas baigėsi, kiek visko buvo sugriauta, kas dingo ir kas kur atsibudo užfiksuota liko tik filmavimo kameroje. Aišku, Tomas, Kosta ir J.B. meldžiasi, kad vaizdo įrašo niekas nesurastų, tačiau… viską, kas tąnakt įvyko, Lietuvos kino teatruose pamatyti galėsite jau nuo kovo 9 d.

Visi šioje paslaptingoje komedijoje vaidinantys aktoriai buvo atrinkti iš interneto svetainėje savanoriškai užsiregistravusių drąsuolių, kurie po bandomųjų peržiūrų privalėjo pasirašyti sutartis, kad neprieštaraus vaidinti netgi nuogi.

Režisierius: Nima Nourizadeh

Prodiuseris: Todd Phillips (“Pagirios Las Vegase”, “Pagirios Tailande”, “Senoji mokykla”, “Vingiuotas kelias namo”)

Scenarijus: Matt Drake, Michael Bacall (“Skotas Pilgrimas prieš pasaulį”)

Aktoriai: Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown ir kt.

Operatorius: Ken Seng

Kompozitorius: Gabe Hilfer