Prarasta kontrolė
Haywire (2012)
Žanras: Veiksmo, trileris
Sukurta: JAV, Airija
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2012-04-27
Trukmė: 1h 33 min
Cenzas: zzz_N/A

„Oskaro“ laureatas Stevenas Soderberghas paruošė dar vieną gardų kąsnį kino gurmanams – šnipų trilerį „Prarasta kontrolė“ (Haywire) su Holivudo „visų žvaigždžių“ komanda – Ewanu McGregoru, Antonio Banderasu, Michaelu Douglasu ir kitais.

Stilingai nufilmuotas šnipų trileris seka Borno ir Džeimso Bondo pramintais takais. Ir nors filmo siužetas įprastas veiksmo trileriams, tačiau meistriška Steveno Soderbergho režisūra pakelia jį į aukštą meninį lygį.

Filmas stilistiškai panašus į „Oušeno“ trilogiją. Iš karštos Barselonos į šiaurietišką Dubliną, iš Dublino į egzotiškąjį San Diegą – veiksmo vieta keičiasi su kiekviena nauja scena.

„Kiekviena šio filmo scena yra meistriškai nufilmuota. Žiūrėti šį filmą vienas malonumas“, – juostą gyrė kino kritikai.

Pagrindinį vaidmenį dinamiškame veiksmo trileryje atliko moterų mišriųjų kovų žvaigždė ir modelis Gina Carano, kuri į savo kovas pritraukia minias žiūrovų, susidomėjusių ne tik jos taikliais smūgiais, bet ir įspūdinga išvaizda.

Filmas pasakoja apie samdomą specialiųjų tarnybų agentę Melori Kein. Išvadavusi įkaitą Barselonoje, Melori vyksta atlikti specialiosios operacijos į Dubliną. Tačiau operacija klostosi ne taip, kaip buvo planuota ir netrukus Melori įsitikina, kad specialiosios tarnybos ją išdavė.

Melori akimirksniu sugalvoja klastingą keršto planą. Akis už akį.

Režisierius: Stevenas Soderberghas („Oušeno 11/12/13“, „Narkotikų kelias“)

Scenarijus: Lem Dobbs

Muzika: David Holmes

Vaidina: Gina Carano, Ewanas McGregoras, Antonio Banderas, Michaelas Douglas, Channingas Tatumas, Billas Paxtonas, Michaelas Fassbenderis, Mathieu Kassovitzas ir kiti.