Sniegynų įkaitai
The Grey (2012)
Žanras: Veiksmo, drama, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2012-02-03
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: zzz_N/A

„Atrodo, šaltis skverbiasi tiesiai iš kino ekranų ir veria iki kaulų“. „Pirštų galiukais gali pajusti ledinį sniegą“, – tokie buvo pirmieji žiūrovų už Atlanto atsiliepimai po išankstinės filmo „Sniegynų įkaitai“ (The Grey) peržiūros.



Filmo režisierius Joe Carnahanas („A komanda“, „Rūkstantys tūzai“) ir prodiuseris Ridley Scottas („Gladiatorius“, „Juodojo vanago“ žūtis“, „Robinas Hudas“) išleidžia į kino ekranus įspūdingą išgyvenimo dramą su sprogstamu veiksmo užtaisu.

„Sniegynų įkaitai” – tai ir trileris, ir veiksmo, ir specialiųjų efektų filmas – juostos kūrėjai peržengė išgyvenimo dramos žanro ribas ir sukūrė įsimenantį reginį.

Kas gali įvykti, kai žmogus susiduria akis į akį su nevaldoma gamtos stichija ir prasideda žūtbūtinės grumtynės? Ar įmanoma išeiti iš šios dvikovos nugalėtoju ir kiek fizinių bei dvasinių pastangų tai pareikalaus?



Filmuoti juostos kūrybinė komanda leidosi į Kanados sniegynus, specialiai laukdavo pūgos, kad kuo tikroviškiau perteiktų pasakojamą istoriją. Naktinio veiksmo scenos nufilmuotos taip įspūdingai, kad nereiktų stebėtis, jei kino salėje sujaudinti žiūrovai ims šurmuliuoti.

O kad atmosfera būtų dar labiau įkaitinta, filmo kūrėjai sugalvojo įvairių triukų.

Vienas iš jų – vilkai. Plėšrūnai persekioja žmones tarsi šešėlis. Jie atrodo daugiau mistinės būtybės, nei tikri žvėrys. Ir tai dar labiau tirština baugią filmo atmosferą.



Į naftos gręžinį skridusi 10 žmonių komanda, kuriai vadovauja Otvėjus (Liamas Neesonas), po lėktuvo katastrofos atsiduria atšiaurioje Aliaskoje.

Išlikę gyvi žmonės turi įveikti šimtus kilometrų, kol pasieks gyvenamą vietovę. Jie neturi nei ryšio su išoriniu pasauliu, nei maisto, o siaučiant pūgai galimybė išgyventi išvis atrodo nereali.

Be to, žmones ima persekioti plėšrių vilkų gauja. Vilkai niekada nėra matę žmonių, todėl nejaučia baimės.

Jausmai mylimai moteriai suteikia Otvėjui jėgų grumtis už gyvenimą. Tačiau žmogaus galimybės irgi turi ribas, todėl Otvėjus priverstas išrauti meilę iš širdies, kad turėtų jėgų kovoti.



Ar pavyks įveikti gamtos stichiją? Ar pavyks Otvėjui išgyventi?

Režisierius: Joe Carnahanas ("A komanda", "Rūkstantys tūzai")

Scenarijus: Joe Carnahanas ir Ian Mackenzie Jeffers

Kompozitorius: Marc Streitenfeld

Vaidina: Liamas Neesonas, Dermotas Mulroney, Jamesas Badge'as Dale'as, Joe Andersonas, ir kiti.