KKK: Šventė
KKK: The Celebration (1998)
Žanras: Drama
Sukurta: Danija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2011-12-27
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: zzz_N/A

Šokiruojanti atvirumu ir negailestinga ironija danų režisieriaus T. Vinterberg’o “Šventė” - dar vienas sukrečiantis “Dogmos” stiliaus (“Prieš bangas”, “Idiotai”, “Mifune”) filmas, kuriame po stingdančiu žmonių tarpusavio santykių šalčiu kunkuliuoja laukinės aistros.

Gerbiamos ir pasiturinčios šeimos galvai sukanka šešiasdešimt metų. Į jubiliejų suvažiuoja gausūs giminaičiai ir jau suaugę vaikai. Nėra tik nuo šeimos atitolusio “sūnaus - paklydėlio” ir prieš keletą mėnesių mirusios dukters. Tačiau sūnus galų gale pasirodo ir šeimos šventė prasideda. Į didžiulę pokylių salę nešami reti vynai ir puikūs valgiai. Ir štai vyresnysis sūnus Kristianas pakyla sakyti tosto. Jam nuskambėjus, daugelis salėje praranda apetitą. Klestinčios šeimos fasadas griūva, atskleisdamas tamsias paslaptis, niekšybę, melą, prievartą, nusikalstamus “gerbiamo tėvelio” potraukius… Šios “šventės” jau niekada nepamirš nė vienas šeimos narys…

Už šią juostą režisierius Thomas Vinterberg’as 1998 m. Tarptautiniame Kanų kino festivalyje buvo apdovanotas specialiu žiuri prizu. Filmas buvo nominuotas “Auksiniam Gaubliui” ir pelnė dar bent keliasdešimt nominacijų ir prizų prestižiškiausiuose tarptautiniuose kino forumuose.



Režisierius: Thomas Vinterberg

Aktoriai: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen, Thomas Bo Larsen, Paprika Steen, Birthe Neumann, Trine Dyrholm ir kt.