Turime popiežių!
Habemus papam (2011)
Žanras: Drama
Sukurta: Italija, Prancūzija
Platintojas: Kino pasaka
Kino teatruose nuo: 2011-12-30
Trukmė: 1h 42 min
Cenzas: zzz_N/A

Kai naujai išrinktas popiežius iš Šv. Petro balkono turi pasveikinti tikinčiuosius, jį ištinka panikos priepuolis. Nepajėgiantys įtikinti popiežiaus eiti jam patikėtas pareigas, Vatikano patarėjai griebiasi pripažinto psichoanalitiko ir ateisto pagalbos. Tačiau popiežius jį užgulusią atsakomybės baimę ryžtasi įveikti pats.

Režisieriaus Nanni Moretti kūrybiniam braižui būdingas egocentrizmas, mėgėjiško kino patirties atgarsiai, ironija, komizmas siejamas su Charles’o Chaplino, Busterio Keatono, Woody Alleno filmų tradicijomis.

„Turime popiežių!”- sukurta istorija: mano filmas apie mano Vatikaną, mano konklavą, mano kardinolus. Tačiau su egzistuojančiais ritualais ir liturgija elgiausi pagarbiai.

Aš pateikiau savą Vatikano pasaulio versiją. Bet manau, kad filmo temos ir protagonisto kančia gali paveikti ir žmones, kurie toli gražu nesusiję su mano rodomais asmenimis.

Savo filmuose esu pašiepęs kairiuosus, juokiausi iš tėvų ir vaikų santykių, filme „Brangus dienorašti” („Caro Diario“) aš netgi pasišaipiau iš vėžio, kuriuo pats sirgau. Todėl manau, kad pasijuokti iš psichoanalitikų taip pat yra sąžininga.”

Režisierius: Nanni Moretti

Scenarijaus autorius: Nanni Moretti, Francesco Piccolo, Federica Pontremoli

Kompozitorius: Franco Piersanti

Aktoriai: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa