Kad ir kas benutiktų
KKK: Whatever Works (2009)
Žanras: Komedija, romantinis
Sukurta: JAV, Prancūzija
Platintojas: Kitokio kino klubas
Kino teatruose nuo: 2011-09-13
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

Intelektualaus jumoro meistras Woody Allen vėl sugrįžo į savo mylimą Manheteną ir dovanoja jums dar vieną kandžią komediją.

Borisas Jelnikovas (akt. Larry David) - buvęs atominės fizikos specialistas. Kažkada Borisas buvo nominuotas Nobelio premijai, tačiau dabar jis - pensininkas. Vieną rytą pabudęs fizikas-pensininkas supranta, kad neišvengiamai ateis diena, kai jis mirs. Tad nusprendžia nešvaistyti laiko įgrisusiam gyvenimui: jis palieka beveik tobulą žmoną, patogų ir ramų aukštuomenės gyvenimą bei ištaigius namus prestižinėje Niujorko vietoje ir išsikrausto į daugiaaukštį daugiabutį, kad galėtų gyventi bohemiškai.

Dabar Borisas leidžia laiką visus norinčius mokydamas žaisti šachmatais, sėdėdamas kavinėse ir plepėdamas su draugais (akt. Adam Brooks, Lyle Kanouse) - nors jų pokalbiai labiau primena Boriso monologus, kuriuose jis nuolatos pamokslauja draugams. Senstelėjęs fizikas nuolatos skundžiasi, kaip jam, tokiam talentingam mokslininkui, sunku gyventi pasaulyje, pilname idiotų ir kretinų.

Besibastydamas gatvėmis ir rėždamas panašius monologus Borisas sutinka benamę merginą, kuri paprašo jo valgyti. Tai Melodė (akt. Ewan Rachel Wood). Boriso ir Melodės pažintis baigiasi tuo, kad mergina apsigyvena jo namuose. Melodė - naivi ir patikli mergina iš pietų. Ji tiki kiekvienu Boriso žodžiu ir galite nė neabejoti, kad ji buvusį mokslininką iš tiesų laiko genijumi. Optimistė ir entuziastė Melodė netrunka laimėti Boriso simpatijas, o ir pati pajunta trauką pensijinio amžiaus mokslininkui.

Netrukus ant Boriso buto slenksčio pasirodo Melodės mama (akt. Patricia Clarkson), o vėliau ir tėvas (akt. Ed Begley Jr.), atvykę į Niujorką ieškoti dukters. Juos gąsdina dukters pasirinkimas, tačiau labiausiai jie nori, kad dukra būtų laiminga: jei Borisas padarys ją laiminga - tebūnie. Kad tik ji būtų laiminga... O Borisas tuo tarpu nesustodamas bamba.

„Manheteno neurotikas" ir „ironijos genijus" papasakos jums nuotaikingą istorija apie neįprastos poros laimės paieškas. Net niūriausi bambekliai giliai širdyje trokšta būti laimingi. Tik ta laimė tokia keista - ji kartais slepiasi ten, kur nė nesitiki jos rasti.

Režisierius: Woody Allen

Prodiuseris: Letty Aronson, Stephen Tenenbaum

Scenarijaus autorius: Woody Allen

Vaidina: Larry David, Adam Brooks, Lyle Kanouse, Nicole Patrick, Patricia Clarkson