N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas
Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)
Žanras: Siaubo, trileris, fantastinis
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2012-08-03
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Bene garsiausias Į Holivudą „prasimušęs“ Rusijos prodiuseris ir režisierius Timuras Bekmambetovas ir vėl vienija jėgas su Holivudo legenda, taip pat prodiuseriu ir režisierum, Timu Burtonu. Du talentingi vyrai pristato rašytojo Setho Grahame-Smitho romano motyvais sukurtą trilerį „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“.

Filmas vaizduoja niekam nežinomą – tamsiąją – garsiausio Jungtinių Amerikos valstijų prezidento, Abraomo Linkolno asmenybės pusę: apnuogina aršią būsimo prezidento kovą su vampyrais, kurie nužudė jo mamą.

Savarankiškai vykdydamas nekenčiamų kraujasiurbių vendetą, A. Linkolnas pasižada nesustoti, kol žemėje bus bent vienas vampyras. Jis paskelbia karą ir vampyrams talkinantiems žemvaldžiams, pasisakiusiems už vergiją. Tačiau kaip eilinis mirtingasis gali išnaikinti tuos, kurie čia gyvena šimtmečius?..

Juosta „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojasn“ siūlo alternatyvų žvilgsnį į JAV istoriją ir apnuogina dar niekam negirdėtus faktus apie garsiausią šalies prezidentą.

Rež.: Timur Bekmambetov („Eglutės“, „Ieškomas“, „Likimo ironija, arba laimingų Naujų!“, „Nakties sargyba“, „Dienos sargyba“)

Vaidina:

Benjamin Walker („Mūsų tėvų vėliavos“),

Rufus Sewell („Turistas“, „Tristanas ir Izolda“, „Atostogos“, „Myliu tave, Paryžiau“, „Iliuzionistas“, „Legenda apie Zoro“, „Helenė iš Trojos“, „Ekstremalai“, „Riterio žvaigždė“, „Palaimintoji“, „Mintyse tik tu“, „Garbinga kurtizanė“, „Tamsos miestas“),

Dominic Cooper („Kapitonas Amerika: pirmasis keršytojas“, „Mamma Mia!“, „Hercogienė“),

Anthony Mackie („Ant ribos“, „Likimo ekspertai“, „Grūdintas plienas“, „Blondinė ieško vyro“, „Sakalo Akis“, „Išminuotojų būrys“),

Mary Elizabeth Winstead („Padaras“, „Skotas Pilgrimas prieš pasaulį“, „Kietas riešutėlis 4.0“, „Mirties įrodymas“, „Galutinis tikslas 3“, „Skambutis 2“),

Alan Tudyk („Ledynmetis“, „Ledynmetis 4: žemynų atsiradimas“, „Transformeriai 3“, „Pats baisiausias Deilo ir Takerio filmas“, „Traukinys į Jumą“, „Mirtis per laidotuves“, „Aš-robotas“, „Riterio žvaigždė“, „Širdys Atlantidoje“, „Vunderkindai“, „28 dienos“)