Karo žirgas
War Horse (2011)
Žanras: Drama
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2012-01-27
Trukmė: 2h 26 min
Cenzas: zzz_N/A



Vienas garsiausių Holivudo režisierių Stevenas Spielbergas į kino ekranus sugrįžta lydimas gandų apie būsimą Oskarą. Svarbiausias kino apdovanojimas režisieriui gali būti įteiktas už naujausią jo darbą – dramą „Karo žirgas“.

„Geriausias St.Spielbergo dešimtmečio filmas“; „Geriausia 2011-ųjų juosta, pakerinti meistriškumu ir didybe“; „St. Spielbergo grįžimas prie ankstyvosios savo kūrybos“ – tik keli užsienio kino kritikų įvertinimai filmui „Karo žirgas“, sulig kiekviena akimirka plečiančiu gerbėjų ratą.

„Karo žirgas“ sukurtas remiantis 1982-aisiais išleistu rašytojo Michaelo Morpurgo romanu, tapusiu pagrindu Londono Nacionalinio teatro spektakliui ir vienam Brodvėjaus miuziklų. Šis kūrinys neretai vadinamas vienu iškiliausių kūrinių apie draugystę ir karą.

Juostos istorija pasakoja apie berniuko Alberto (akt. Jeremy Irvine) ir žirgo Džojaus draugystę, kurią nutraukia Pirmas pasaulinis karas. Prasidėjus kariniams manevrams, ristūnas Džojus atsiduria karo fronte Prancūzijoje. Jaunasis žirgo šeimininkas Albertas, negalėdamas pakelti išsiskyrimo su geriausiu draugu, savanoriškai išeina į karą, kur tikisi bet kokia kaina susigrąžinti ištikimą draugą.

Filmo garso takelį sukūrės Džonuas Williamsas, muzikinį pavidalą suteikęs „Šindlerio sąrašui“, „Gelbstint Eilinį Rajeną“, „Geišos išpažinčiai“, „Žvaigždžių karų“ ir „Hario Poterio“ filmams. Jau dabar aišku, kad nuostabi muzika padės atsiskleisti filmo emociniam užtaisui ir istorijai apie negęstančią viltį bei ištikimą draugystę.

Kritikų liaupsinama, apdovanojimuose nominuota jaudinanti drama apie amžiną draugystę.

Rež.: Steven Spielberg. („Miunchenas“, „Pasaulių karas“, „Terminalas“, „Pagauk, jei gali“, „Dirbtinis intelektas“, „Gelbstint eilinį Rajeną“, „Dingęs pasaulis: Juros periodo parkas“, „Šindlerio sąrašas“, „Juros periodo parkas“, „Indiana Džounsas ir krištolo kaukolės karalystė“, „Indiana Džounsas ir paskutinis kryžiaus žygis“, „Indiana Džounsas ir lemties šventykla“, „Indiana Džounsas ir dingusios Sandoros skrynios ieškotojai“, „Ateivis“, „Nasrai“)

Vaidina:

David Thewlis („Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“, „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 1 dalis“, „Haris Poteris ir Netikras Princas“, „Haris Poteris ir Fenikso brolija“, „Haris Poteris ir Azkabano kalinys“, „Berniukas dryžuota pižama“, „Veronika ryžtasi mirti“, „Esminis instinktas 2: rizikingas potraukis“, „Visi nepastebėti vaikai“, „Dangaus karalystė“, „Apgultyje“, „Didysis Lebovskis“, „Septyneri metai Tibete“),

Benedict Cumberbatch („Karalienės sesuo“, „Atpirkimas“, „Nuostabi malonė“, „Į pasaulio kraštą“, „Nužudyti karalių“),

Emily Watson („Sinekdoki, Niujorkas“, „Mis Poter“, „Mirusi nuotaka“, „Raudonasis drakonas“, „Andželos pelenai“),

Tom Hiddleston („Vidurnaktis Paryžiuje“, „Toras“),

Peter Mullan („Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“, „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 1 dalis“, „Paskutinis legionas“, „Žmonių vaikai“, „Traukinių žymėjimas“, „Narsioji širdis“),

Jeremy Irvine