Sunokusios pamergės
Bridesmaids (2011)
Žanras: Komedija
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2011-07-22
Trukmė: 2h 05 min
Cenzas: zzz_N/A

Kino ekranuose triukšmingai praūžus „Pagirioms Las Vegase“ režisierius Paul Feig pristato moterišką filmo versiją – vedybų komediją „Sunokusios pamergės“.

Enė (vaidina akt. Kristen Wiig) niekaip negali susitvarkyti asmeninio gyvenimo, o ją lydinčių bėdų virtinė su kiekviena diena tik didėja – jai nesiseka visur ir visada. Vieną dieną geriausia Enės draugė Liliana (vaidina akt. Maya Rudolph) praneša ištekanti. Žinoma, kad vyriausiosios pamergės vaidmuo teks Enei. Su didžiausiu džiaugsmu sutikusi imtis šio vaidmens mergina džiūgauja iki tos akimirkos, kuomet pamato kokia virtinė darbų jos laukia. Moteris net neįsivaizdavo, kad būti vyriausiąja pamerge yra taip sunku. Tačiau Enė ne iš kelmo spirta, o geriausios draugės teka ne kasdien. Atsakingai priėmusi jai patikėtas pareigas mergina neriasi iš kailio, kad draugės vestuvės taptų visomis prasmėmis tobulos. Tačiau Enė neįvertina fakto, kad jos geriausia draugė gali turėti ir kitų labai labai gerų draugių, kurių viena ypač aktyviai pradeda kištis į Enės planus ir paverčia juos tikra katastrofa.

Improvizacijomis veiksmingų komedijų angelo sargo Juddo Apatowo ("Užkibo", "Velniop tą Sarą Maršal", "40-ties ir vis dar skaistus") prodiusuojami ir režisuojami filmai groja ekrane lyg geras džiazas: visos natos pažįstamos ir girdėtos, bet kiekvieną kartą pavyksta sukurti novatorišką melodiją.

Rež.: Paul Feig („Nelydimi nepilnamečiai“, „Aš – Deividas“)

Vaidina: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Chris O’Dowd, Ellie Kemper, Melissa McCarthy, Matt Lucas, Jill Clayburgh, Rebel Wilson, Michael Hitchcock, Wendi McLendon-Covey ir kt.