Įvairaus amžiaus žiūrovams
Smurfai
Smurfs (2011)
Žanras: Komedija, animacija, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Kino teatruose nuo: 2011-08-19
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams



DĖMESIO! Filmą bus galima žiūrėti ir 3D formatu

Piktasis burtininkas Gargamelis užpuola stebuklingąjį Smerfų kaimelį ir jiems nelieka nieko kito kaip sprukti. Smerfai išsigelbėja pro magišką portalą prasmukę į pasaulį, kokio dar nebuvo regėję: šiuolaikinį Niujorką. Naujieji Manheteno gyventojai Tėtušis Smerfas ir jo šeima turi kuo greičiau grįžti į Smerfų kaimelį, kol Gargamelis nerado jų ir kelio į mūsų pasaulį.

Taikų stebuklingojo Smerfų kaimelio gyvenimą sudrumsčia grėsmės šešėlis: nerangusis smerfas Nevėkšla (akt. Anton Yelchin) neapdairiai išsiduoda mirtinam smerfų priešui – Gargameliui (akt. Hank Azaria). Dėl Nevėkšlos klaidos piktasis burtininkas Gargamelis randa slaptąjį Smerfų kaimą. Dabar smerfams gresia didelis pavojus, tad jie sprunka iš gimtojo Smerfų kaimelio į... mūsų pasaulį. Per magišką portalą pasprukę į šiuolaikinį Niujorką, mėlynieji žmogeliukai atsiduria Patriko (akt. ...) ir Greisės (akt. Jayma Mays) Vinslou globoje. Pora padeda mėlyniesiems nykštukams įveikti didelio miesto sunkumus ir pavojus. Nors jaunajai porai taip pat praverstų pagalba. Tiesą pasakius mėlynieji mažyliai Vinslou gyvenime atsiranda visai ne laiku: jie ruošiasi tapti tėvais ir Patrikas ima jaudintis, jog nesugebės būti geru tėvu. Lyg to dar būtų negana prasideda krizė ir profesinėje srityje: Patriko viršininkė Odilė (akt. Sofia Vergara) pareikalauja, jog jis tik per kelias dienas sukurtų reklaminę kampaniją naujam kompanijos produktui. Atrodo, jog tai – padėtis be išeities. Tačiau į pagalbą atskuba naujieji Patriko ir Greisės globotiniai - atsidėkodami jie energingai griebiasi darbo: Nevėkšla, Išminčius (akt. Fred Armisen), Niurzga (akt. George Lopez), Drąsuolis (akt. Alan Cumming) ir Smerfetė (akt. Katy Perry) pasitelkia ypatingus gebėjimus, kad Patriko kuriama reklaminė kampanija būtų neprilygstama. Na, o Tėtušis Smerfas (akt. Jonathan Winters) tuo tarpu moko panikuojantį būsimąjį tėvelį tėvystės paslapčių. Tačiau ši idilė amžinai tęstis negali: smerfai privalo grįžti atgal, į savo pasaulį, į Smerfų kaimelį, kol piktasis Gargamelis nesusekė jų. Deja, mėlynieji nykštukai nė nenutuokia, kaip arti tyko pavojingi burtininko spąstai...

Klasikinio belgų komikso herojai smerfai neseniai šventė 50-ąjį jubiliejų. Ta proga kino kompanija „Sony Pictures“ dovanoja nepaprastą nuotykinę komediją „Smerfai“ apie mėlynųjų žmogeliukų nuotykius mūsų pasaulyje. Tai nuotaikingas 3D formato filmas tiek mažyliams, tiek jų tėveliams, užaugusiems su to paties pavadinimo animaciniu filmu.



Režisierius: Raja Gosnell

Vaidina: Anton Yelchin, Katy Perry, Alan Cumming, Paul Reubens, Jayma Mays ir kt.