KP: Savų darbas
KP: Inside Job (2010)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: JAV
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2011-03-17
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

DOKUMENTINIAI FILMAI.

Nuosekliai atkuriami pastarųjų metų įvykiai Volstryte ir visame pasaulyje. Taip pat prisimenami Didžiosios depresijos laikai. Abiejų krizių analizė akivaizdžiai parodo, kad „laukinis kapitalizmas“ ir laisvoji rinka yra puiki terpė ekonominiam aplaidumui ir nusikalstamumui atsirasti. Režisierius remiasi faktais, skaičiavimais, kalbina ekonomistus, politikus, vadovus ir mokslininkus. Iš paskutinės krizės pasimokyta nebuvo ir niekas iš esmės nepasikeitė – nei valdymo sistema, nei aukštas pareigas užimantys asmenys, dėl kurių ir prasidėjo krizė Volstryte.

Režisierius: Charles Ferguson (g. 1955)

Gimė San Franciske. Įgijo matematikos bakalaurą Berklyje, Kalifornijos universitete bei politikos mokslų daktaro laipsnį Masačusetso technologijos institute. Dirbo konsultantu kompanijose „Apple“ ir „Xerox“. Debiutavo pilno metražo filmu „Pabaigos nematyti“(2007), kuris buvo nominuotas „Oskarui“. „Darbas iš vidaus“ (2010) – antrasis režisieriaus dokumentinis filmas.

Pagrindiniai aktoriai: Christine Lagarde, George Soros, Eliot Spitzer, Barney Frank, Simon Johnson, Lee Hsien Loong, Dominique Strauss-Kahn, Paul Volcker, Matt Damon (pasakotojas).