Įkalinti laike
In Time (2011)
Žanras: Trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Režisierius: Andrew Niccol
Kino teatruose nuo: 2011-10-28
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Ar kada galvojai, ką nuveiktum per paskutines 15 sekundžių savo gyvenimo? Ką tik išnaudojai 5 savo gyvenimo sekundes, kol perskaitei šį tekstą... Ir dar 2sek. praleidai mąstydamas, ar reikėtų skaityti toliau. Tau liko 8sek. SKAITYK TOLIAU.

Sveiki atvykę į XXIa. pabaigą, kurioje pagrindine atsiskaitomąja valiuta tapo laikas. Futuristinio geto gyventojams kiekviena sekundė – grynieji pinigai. Čia puodelis kavos kainuoja 4 tavo gyvenimo minutes... Čia sekundės virsta centais… Čia kiekvienas žino tikslią savo mirties akimirką.

Ateities pasaulyje vienintelė valiuta – laikas. Valandos, minutės, sekundės yra pinigai, už kuriuos galima nusipirkti kavos puodelį arba rūmus, automobilį arba litrą pieno. Šia valiuta atsiskaitoma už darbo valandas ofise ir gamyklose, atsiskaitoma už degalus ir gėlą vandenį... Suskaičiuota kiekviena žmogaus gyvenimo minutė.

Šiame pasaulyje žmonės genetiškai užkoduoti gyventi iki 25-erių: tuomet organizmas nustoja senti ir gyventi lieka vieneri metai.

Kaip ir visuomet, čia valdo turtingieji, galintys tapti beveik nemirtingais, o vargšai dirba vardan savo gyvybių.

Vilas (akt. Justin Timberlake) – jaunuolis, vieną rytą pabundantis su neišsenkamomis laiko atsargomis. Tačiau laimė trunka neilgai – vyrukas apkaltinamas žmogžudyste siekiant pasisavinti kito žmogaus laiką.

Bėgdamas nuo persekiotojų Vilas pagrobia Silviją (akt. Amanda Seyfried) ir laiko ja įkaite, bandydamas įrodyti savo nekaltumą. Štai taip, kiekvieną minutę rizikuodami gyvybėmis, jaunuoliai dviese stoja prieš negailestingą laiko sistemą ir ryžtasi rizikingam žingsniui – laiko vagystei iš atsargų saugyklos. Idant išdalintų laiką jo stokojantiems.

Įtemptas siužetas, netikėta idėja ir nesibaigiantis veiksmas prikausto prie ekranų. Justin Timberlake jau anksčiau įrodė esąs ne tik dainininkas, bet ir visai puikus aktorius. Kalbama, jog filmuojantis J.Timberlake labiausiai bijojo įsimylėti Amandą Seyfried!

Rež. Andrew Niccol („Karo Dievas“, „Simona“, „Gataka“)

Vaidina:

Olivia Wilde („Kaubojai ir ateiviai“, „Tronas. Palikimas“, „Trys įtemptos dienos“, „Pirmieji metai. Pasitikime protėvius!“, „Bobio Z gyvenimas ir mirtis“, „Turistai“, „Alfa gauja“, „Mano kaimynė – pornožvaigždė“, „Po Kalifornijos saule“),

Cillian Murphy („Tronas. Palikimas“, „Pradžia“, „Tamsos riteris“, „Meilės riba“, „Betmenas: Pradžia“, „Šaltasis kalnas“, „Mergina su perlo auskaru“, „28 dienos po...“, „Ties riba“),

Amanda Seyfried („Raudonkepuraitė“, „Laiškai Džuljetai“, „Kloja“, „Brangusis Džonai“, „Dženiferės kūnas“, „Mamma Mia!“),

Justin Timberlake („Draugiškas seksas“, „Afigena mokytoja“, „Meškiukas Jogis“, „Socialinis tinklalapis“, „Meilės guru“, „Šrekas Trečiasis“),

Alex Pettyfer („Mano numeris ketvirtas“, „Pasiutusi mergiotė“, „Audros karys“)