Nelauktas smūgis
Sucker Punch (2011)
Žanras: Veiksmo, drama, trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2011-03-25
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Paauglę piktas patėvis uždaro į psichiatrinė ligoninę. Bandydama susidoroti su nepakeliama realybe, mergina pasitraukia į fantazijų pasaulį. Čia gimsta pabėgimo planas...

Paauglę (Emily Browning) prieš jos valią patėvis uždaro į psichiatrinę ligoninę. Tačiau ji neprarado troškimo gyventi. Tiesiog jai tenka griebtis kitokių būdų, kad atgautų buvusį gyvenimą: ji pasitraukia į fantazijų pasaulį. Čia jos neriboja nei laikas, nei erdvė – ji laisva keliauti ir daryti ką nori. Merginos protas ištrina ribas tarp fantazijos ir realybės. Prasideda neįtikėtini nuotykiai. Tačiau didžiausias jos noras – susigrąžinti laisvę, pasprukti iš ligoninės. Pasiryžusi atsikovoti vietą po saule, paauglė įtikina kartu pabėgti dar keturias merginas: Raketą (akt. Jena Malone), Blondinę (akt. Vanessa Hudgens), Gintarę (akt. Jamie Chung) ir Pelėžirnę (akt. Abbie Cornish). Drauge joms pakaks jėgų įveikti priešus ir ligoninės sienas. Merginos leidžiasi į žygį fantazijos šalyje, kur sutinka keisčiausias būtybes ir stoja į fantastiškus mūšius su neregėtais monstrais. Kiekviename žingsnyje merginoms tenka spręsti, ką jos pasiruošusios aukoti, kad liktų gyvos. Tačiau padedant Išminčiui(akt. Scott Glenn) jų nepaprasta kelionė – jei pasiseks – išlaisvins visas penkias narsuoles.

„Nelauktas smūgis“ – didinga fantastinis filmas, kuris jus nukels į gyvą beribę jaunos merginos vaizduotę, suteikiančią jai progą pabėgti iš tamsios ir niūrios realybės.

Režisierius: Zack Snyder

Aktoriai: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Carla Gugino, Scott Glenn